Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zalmschotel recept
Zalmschotel recept

Zalmschotel


Ingrediënten


printad
1

Bereidingswijze


Schil de aardappels en snijd in dunne schijfjes. Kook ze 4,5 minuten met water en snufje zout, daarna afgieten. Laat de spinazie ontdooien. Pel en snipper de ui, fruit hem in hete boter. Laat de spinazie ca. 2 minuten meebakken. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Giet eventueel af en toe het teveel aan vocht af. Verdeel de spinazie over de ingevetten ovenschaal. Was eventueel de zalm en dep droog, breng hem op smaak met zout en peper. Leg de zalm op de spinazie in ovenschaal. Verdeel aardappelschijfjes dakpansgewijs over de zalm. Was de dille, leg een beetje apart en snijd de rest fijn. Roer de dille, de eidooiers en de mosterd door de creme fraiche. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de creme fraiche gelijkmatig over de zalmschotel. Bak de zalm ca. 32,5 minuten in de oven. (elektrisch 200 graden C - hete lucht 175 gradxen C - gas stand 3) Als laatste gebruik de dille als garnering.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit zalmschotel recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Ik heb dit gisteren gemaak toen mijn moeder en zusje kwamen eten. Het was een groot succes. Erg makkelijk te maken en heerlijk van smaak! Zeker voor herhaling vatbaar.


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Column
    Lees de column van Hilde Geef mij je hart
    Op een of andere manier zijn ze vooral populair voor op pizza's: artisjokken. Dan liggen ze gezellig met wat geroosterde paprika, champignons of broccoli bovenop. Maar je kunt zo veel meer met artisjokharten. Je moet alleen even weten wat.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven