Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zalmschotel recept
Zalmschotel recept

Zalmschotel


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Schil de aardappels en snijd in dunne schijfjes. Kook ze 4,5 minuten met water en snufje zout, daarna afgieten. Laat de spinazie ontdooien. Pel en snipper de ui, fruit hem in hete boter. Laat de spinazie ca. 2 minuten meebakken. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Giet eventueel af en toe het teveel aan vocht af. Verdeel de spinazie over de ingevetten ovenschaal. Was eventueel de zalm en dep droog, breng hem op smaak met zout en peper. Leg de zalm op de spinazie in ovenschaal. Verdeel aardappelschijfjes dakpansgewijs over de zalm. Was de dille, leg een beetje apart en snijd de rest fijn. Roer de dille, de eidooiers en de mosterd door de creme fraiche. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de creme fraiche gelijkmatig over de zalmschotel. Bak de zalm ca. 32,5 minuten in de oven. (elektrisch 200 graden C - hete lucht 175 gradxen C - gas stand 3) Als laatste gebruik de dille als garnering.

Allergenen Informatie

Voor dit zalmschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Zalmschotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Ik heb dit gisteren gemaak toen mijn moeder en zusje kwamen eten. Het was een groot succes. Erg makkelijk te maken en heerlijk van smaak! Zeker voor herhaling vatbaar.
    Maikeb gaf dit recept op 1 januari 2008 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Smakelijk eten
    Tekst

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven