MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Zalmschotel

Zalmschotel recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Schil de aardappels en snijd in dunne schijfjes. Kook ze 4-5 minuten met water en snufje zout, daarna afgieten. Laat de spinazie ontdooien. Pel en snipper de ui, fruit hem in hete boter. Laat de spinazie ca. 2 minuten meebakken. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Giet eventueel af en toe het teveel aan vocht af. Verdeel de spinazie over de ingevetten ovenschaal. Was eventueel de zalm en dep droog, breng hem op smaak met zout en peper. Leg de zalm op de spinazie in ovenschaal. Verdeel aardappelschijfjes dakpansgewijs over de zalm. Was de dille, leg een beetje apart en snijd de rest fijn. Roer de dille, de eidooiers en de mosterd door de creme fraiche. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de creme fraiche gelijkmatig over de zalmschotel. Bak de zalm ca. 30-35 minuten in de oven. (elektrisch 200 graden C - hete lucht 175 gradxen C - gas stand 3) Als laatste gebruik de dille als garnering.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit zalmschotel recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

  • Ik heb dit gisteren gemaak toen mijn moeder en zusje kwamen eten. Het was een groot succes. Erg makkelijk te maken en heerlijk van smaak! Zeker voor herhaling vatbaar.

Timers

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /