Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Prei-ovenschotel recept
Prei-ovenschotel recept

Prei-ovenschotel


Ingrediënten


7 2

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 150 graden C. Verhit de olie in de wok. Bak het gehakt rul en bijna gaar. Neem het gehakt uit de wok. Voeg een scheutje olijfolie toe. Doe de prei in de wok en fruit het gaar. Voeg de gebakken gehakt toe aan de prei. Voeg de bieslook toe met de tomatenpuree en breng het op smaak met zout. Roer alles goed door elkaar. Schep het prei-gehaktmengsel in een ovenschaal. Pel de uitjes en tomaten en snijd ze in plakjes. Leg de ui en tomaten op het preimengsel. Maak de aardappelpuree volgens aanwijzing op de verpakking en schep het op de uien en tomaten. Bestrooi het gerecht met geraspte kaas. Laat de prei-schotel in het midden van de oven in 15 minuten gaar worden en zo dat de kaas is gesmolten. Lekker met komkommersalade.

Allergenen Informatie

Voor dit prei-ovenschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Recensies


Het recept Prei-ovenschotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 5 recensies

  • Hoe zet ik dit recept vast in mijn favorieten?
  • Net gemaakt en het is zeker in de smaak gevallen. Echt een aanrader!
  • Heel erg lekker, simpel en geslaagd recept! Aanrader! Bedankt! Deze wordt uitgeprint!
  • De zon schijnt vandaag voor het eerst en ik heb zin in een prei ovenschotel, haha! Het recept met prei met aardappelen gehakt en kerrie is inderdaad heerlijk!! Heb er zelf nog wat uitgebakken spekjes ... Lees reactie
  • Ik ga hem zometeen uitproberen, ben benieuwd. Heb zelf nog het een en ander toegevoegd.
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven