Prei-ovenschotel

Prei-ovenschotel

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden C. Verhit de olie in de wok. Bak het gehakt rul en bijna gaar. Neem het gehakt uit de wok. Voeg een scheutje olijfolie toe. Doe de prei in de wok en fruit het gaar. Voeg de gebakken gehakt toe aan de prei. Voeg de bieslook toe met de tomatenpuree en breng het op smaak met zout. Roer alles goed door elkaar. Schep het prei-gehaktmengsel in een ovenschaal. Pel de uitjes en tomaten en snijd ze in plakjes. Leg de ui en tomaten op het preimengsel. Maak de aardappelpuree volgens aanwijzing op de verpakking en schep het op de uien en tomaten. Bestrooi het gerecht met geraspte kaas. Laat de prei-schotel in het midden van de oven in 15 minuten gaar worden en zo dat de kaas is gesmolten. Lekker met komkommersalade.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit prei-ovenschotel recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (4)

Gemiddelde score 10 / 10 in 4 reacties
  • Net gemaakt en het is zeker in de smaak gevallen. Echt een aanrader!
    Nesrin gaf dit recept 5/5 sterren
  • Heel erg lekker, simpel en geslaagd recept! Aanrader! Bedankt! Deze wordt uitgeprint!
    Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
  • De zon schijnt vandaag voor het eerst en ik heb zin in een prei ovenschotel, haha! Het recept met prei met aardappelen gehakt en kerrie is inderdaad heerlijk!! Heb er zelf nog wat uitgebakken spekjes ingedaan.
    Michael gaf dit recept 5/5 sterren
  • Ik ga hem zometeen uitproberen, ben benieuwd. Heb zelf nog het een en ander toegevoegd.
    Marloes gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter