Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Moussaka recept
Moussaka recept

Moussaka


Ingrediënten


59 1 2

Bereidingswijze


Was en snijd de auberigne in plakken van 0,5 cm dik. Bestrooi aan beide kanten met zout en laat een kwartiertje uitlekken op keukenpapier. Bak ondertussen in een koekenpan de gesnipperde ui, oregano en het gehakt aan. Doe over in een kom en zet apart. Breng op smaak met peper en zout. Was en snijd de tomaten ook in plakken van 0,5 cm dik.

Dep de aubergineplakken droog en bak ze om en om aan in dezelfde koekenpan in olijfolie tot ze lichtbruin zijn (pas op, die krengen zuigen veel olie op).

Vet een rechthoekige of ronde ovenschaal in met olie en leg de helft van de aardappelschijfjes op de bodem. Verdeel hierover de helft van het gehakt, dan een laagje aubergine en tomatenplakken, en dan weer gehakt. Nog een laag aubergine en tomatenplakjes en als laatste de rest van de aardappelschijfjes. Verwarm de over voor op 180 graden C. Verwarm de bouillon en melk samen in de magnetron.

Laat de boter smelten in een pan met dikke bodem. Roer de bloem erdoorheen tot het van de bodem loslaat. Giet nu beetje bij beetje de melk/ bouillonmix in de pan en breng de saus al roerende aan de kook. Laat circa 5 minuten doorgaren op een laag vuur. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en zout. Giet de saus over de ovenschotel, verkruimel de feta erover en bak hem in 30 minuten goudbruin.

Allergenen Informatie

Voor dit moussaka recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Recensies


Het recept Moussaka heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.8 / 10 in 8 recensies

  • Prima, simpel en super lekker!
  • Kaneel is een lekkere toevoeging.
  • Heerlijk! En na het bakken van de aubergine's heb ik ze ook nog even op keukenpapier uit laten lekken.
  • De aubergine's na het afdeppen even inpoederen met bloem, voorkomt "inzuigen" van de olijfolie. En de aardappelschijfjes moeten wel even gebakken worden (zoals de Grieken het zelf uitvoeren). En vee... Lees reactie
  • Super lekker en makkelijk te maken,met mager rundergehakt en gegrilde aubergines is het niet vet, dus ook nog goed voor lijn, niet te veel saus en i.p.v. feta, magere kaas, smakelijk.
  • Echt een super lekkker recept! Ook vega is mogelijk, i.p.v. lamsgehakt soja gehakt.
  • Ke kunt voorkomen dat de aubergines veel vet opzuigen...eerst de plakken bestrooien met zout en deze een uurtje te laten staan, worden ze ook super zacht van...
  • Erg lekker alleen het saus vond ik wat aan de bruinige kant. Het geheel was erg lekker!
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Deeglaagjes
    Ik ben een bladerdeegjunkie. Van appelflappen, croissantjes en taarten tot kaasrolletjes en quiches, ik maak het allemaal. Maar echt gezond is bladerdeeg nou niet bepaald; ik schrik elke keer weer van het vetgehalte. Dus de laatste tijd heb ik wat geŽxperimenteerd met filodeeg, het iets minder vette broertje. En met succes.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven