MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Moussaka

Moussaka recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Was en snijd de auberigne in plakken van 0,5 cm dik. Bestrooi aan beide kanten met zout en laat een kwartiertje uitlekken op keukenpapier. Bak ondertussen in een koekenpan de gesnipperde ui, oregano en het gehakt aan. Doe over in een kom en zet apart. Breng op smaak met peper en zout. Was en snijd de tomaten ook in plakken van 0,5 cm dik.

Dep de aubergineplakken droog en bak ze om en om aan in dezelfde koekenpan in olijfolie tot ze lichtbruin zijn (pas op, die krengen zuigen veel olie op).

Vet een rechthoekige of ronde ovenschaal in met olie en leg de helft van de aardappelschijfjes op de bodem. Verdeel hierover de helft van het gehakt, dan een laagje aubergine en tomatenplakken, en dan weer gehakt. Nog een laag aubergine en tomatenplakjes en als laatste de rest van de aardappelschijfjes. Verwarm de over voor op 180 graden C. Verwarm de bouillon en melk samen in de magnetron.

Laat de boter smelten in een pan met dikke bodem. Roer de bloem erdoorheen tot het van de bodem loslaat. Giet nu beetje bij beetje de melk/ bouillonmix in de pan en breng de saus al roerende aan de kook. Laat circa 5 minuten doorgaren op een laag vuur. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en zout. Giet de saus over de ovenschotel, verkruimel de feta erover en bak hem in 30 minuten goudbruin.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit moussaka recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

  • Prima, simpel en super lekker!
  • Kaneel is een lekkere toevoeging.
  • Heerlijk! En na het bakken van de aubergine's heb ik ze ook nog even op keukenpapier uit laten lekken.
  • De aubergine's na het afdeppen even inpoederen met bloem, voorkomt "inzuigen" van de olijfolie. En de aardappelschijfjes moeten wel even gebakken worden (zoals de Grieken het zelf uitvoeren). En veel olijfolie gebruiken! Hmmmm.
  • Super lekker en makkelijk te maken,met mager rundergehakt en gegrilde aubergines is het niet vet, dus ook nog goed voor lijn, niet te veel saus en i.p.v. feta, magere kaas, smakelijk.
  • Echt een super lekkker recept! Ook vega is mogelijk, i.p.v. lamsgehakt soja gehakt.
  • Ke kunt voorkomen dat de aubergines veel vet opzuigen...eerst de plakken bestrooien met zout en deze een uurtje te laten staan, worden ze ook super zacht van...
  • Erg lekker alleen het saus vond ik wat aan de bruinige kant. Het geheel was erg lekker!

Timers

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /