Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Moussaka recept
Moussaka recept

Moussaka


Ingrediënten


65 1

Bereidingswijze


Was en snijd de auberigne in plakken van 0,5 cm dik. Bestrooi aan beide kanten met zout en laat een kwartiertje uitlekken op keukenpapier. Bak ondertussen in een koekenpan de gesnipperde ui, oregano en het gehakt aan. Doe over in een kom en zet apart. Breng op smaak met peper en zout. Was en snijd de tomaten ook in plakken van 0,5 cm dik.

Dep de aubergineplakken droog en bak ze om en om aan in dezelfde koekenpan in olijfolie tot ze lichtbruin zijn (pas op, die krengen zuigen veel olie op).

Vet een rechthoekige of ronde ovenschaal in met olie en leg de helft van de aardappelschijfjes op de bodem. Verdeel hierover de helft van het gehakt, dan een laagje aubergine en tomatenplakken, en dan weer gehakt. Nog een laag aubergine en tomatenplakjes en als laatste de rest van de aardappelschijfjes. Verwarm de over voor op 180 graden C. Verwarm de bouillon en melk samen in de magnetron.

Laat de boter smelten in een pan met dikke bodem. Roer de bloem erdoorheen tot het van de bodem loslaat. Giet nu beetje bij beetje de melk/ bouillonmix in de pan en breng de saus al roerende aan de kook. Laat circa 5 minuten doorgaren op een laag vuur. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en zout. Giet de saus over de ovenschotel, verkruimel de feta erover en bak hem in 30 minuten goudbruin.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit moussaka recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Moussaka heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.8 / 10 in 8 recensies

  • Prima, simpel en super lekker!
    Annelies gaf dit recept op 20 juli 2013 5 uit 5 sterren
  • Kaneel is een lekkere toevoeging.
    Marije gaf dit recept op 20 juni 2013 5 uit 5 sterren
  • Heerlijk! En na het bakken van de aubergine's heb ik ze ook nog even op keukenpapier uit laten lekken.
    Astrid gaf dit recept op 31 maart 2013 5 uit 5 sterren
  • De aubergine's na het afdeppen even inpoederen met bloem, voorkomt "inzuigen" van de olijfolie. En de aardappelschijfjes moeten wel even gebakken worden (zoals de Grieken het zelf uitvoeren). En vee... Lees reactie
    Dievertje gaf dit recept op 8 november 2012 5 uit 5 sterren
  • Super lekker en makkelijk te maken,met mager rundergehakt en gegrilde aubergines is het niet vet, dus ook nog goed voor lijn, niet te veel saus en i.p.v. feta, magere kaas, smakelijk.
    Mirjam gaf dit recept op 11 oktober 2012 5 uit 5 sterren
  • Echt een super lekkker recept! Ook vega is mogelijk, i.p.v. lamsgehakt soja gehakt.
    Tess gaf dit recept op 7 april 2012 5 uit 5 sterren
  • Ke kunt voorkomen dat de aubergines veel vet opzuigen...eerst de plakken bestrooien met zout en deze een uurtje te laten staan, worden ze ook super zacht van...
    Millie gaf dit recept op 26 oktober 2011 5 uit 5 sterren
  • Erg lekker alleen het saus vond ik wat aan de bruinige kant. Het geheel was erg lekker!
    Bezoeker gaf dit recept op 12 september 2011 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven