Moussaka

Moussaka

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Was en snijd de auberigne in plakken van 0,5 cm dik. Bestrooi aan beide kanten met zout en laat een kwartiertje uitlekken op keukenpapier. Bak ondertussen in een koekenpan de gesnipperde ui, oregano en het gehakt aan. Doe over in een kom en zet apart. Breng op smaak met peper en zout. Was en snijd de tomaten ook in plakken van 0,5 cm dik.

Dep de aubergineplakken droog en bak ze om en om aan in dezelfde koekenpan in olijfolie tot ze lichtbruin zijn (pas op, die krengen zuigen veel olie op).

Vet een rechthoekige of ronde ovenschaal in met olie en leg de helft van de aardappelschijfjes op de bodem. Verdeel hierover de helft van het gehakt, dan een laagje aubergine en tomatenplakken, en dan weer gehakt. Nog een laag aubergine en tomatenplakjes en als laatste de rest van de aardappelschijfjes. Verwarm de over voor op 180 graden C. Verwarm de bouillon en melk samen in de magnetron.

Laat de boter smelten in een pan met dikke bodem. Roer de bloem erdoorheen tot het van de bodem loslaat. Giet nu beetje bij beetje de melk/ bouillonmix in de pan en breng de saus al roerende aan de kook. Laat circa 5 minuten doorgaren op een laag vuur. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en zout. Giet de saus over de ovenschotel, verkruimel de feta erover en bak hem in 30 minuten goudbruin.
Bron: © Wilma van Zoest

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit moussaka recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (8)

  • Prima, simpel en super lekker!
    Annelies gaf dit recept 5 sterren
  • Kaneel is een lekkere toevoeging.
    Marije gaf dit recept 5 sterren
  • Heerlijk! En na het bakken van de aubergine's heb ik ze ook nog even op keukenpapier uit laten lekken.
    Astrid gaf dit recept 5 sterren
  • De aubergine's na het afdeppen even inpoederen met bloem, voorkomt "inzuigen" van de olijfolie. En de aardappelschijfjes moeten wel even gebakken worden (zoals de Grieken het zelf uitvoeren). En veel olijfolie gebruiken! Hmmmm.
    Dievertje gaf dit recept 5 sterren
  • Super lekker en makkelijk te maken,met mager rundergehakt en gegrilde aubergines is het niet vet, dus ook nog goed voor lijn, niet te veel saus en i.p.v. feta, magere kaas, smakelijk.
    Mirjam gaf dit recept 5 sterren
  • Echt een super lekkker recept! Ook vega is mogelijk, i.p.v. lamsgehakt soja gehakt.
    Tess gaf dit recept 5 sterren
  • Ke kunt voorkomen dat de aubergines veel vet opzuigen...eerst de plakken bestrooien met zout en deze een uurtje te laten staan, worden ze ook super zacht van...
    Millie gaf dit recept 5 sterren
  • Erg lekker alleen het saus vond ik wat aan de bruinige kant. Het geheel was erg lekker!
    Bezoeker gaf dit recept 4 sterren

Laat uw reactie achter