Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Broccolischotel met gehakt recept
Broccolischotel met gehakt recept

Broccolischotel met gehakt


Ingrediënten


14 1

Bereidingswijze


Verwarm de oven op 250 graden C. Kook de aardappelen en pureer ze goed. Voeg 2 deciliter kokende melk, 30 gram boter, peper, zout en nootmuskaat toe. Er ontstaat een dunne aardappelpuree. Voeg tenslotte een ei toe en klop de puree zeer luchtig. De broccoli moet je even voorkoken, de steeltjes 10 minuten en de roosjes 5 minuten, daarna afgieten en goed uit laten lekken. Kruid het gehakt met peper, zout, nootmuskaat, 1/2 theelepel gember en 1 theelepel paprikapoeder. Bak het gehakt rul en voeg daarna een gesnipperde ui en een teentje knoflook toe. Voeg 2 deciliter bouillon en een blikje tomatenpuree toe. Meng het gehaktmengsel met de broccoli. Vet een ovenschaal in en breng het broccoli-gehaktmengsel hierin over. Schep de puree hierover en strooi er tenslotte 50 gram geraspte kaas overheen. Plaats het gerecht 1 5 minuten in de oven.

Allergenen Informatie

Voor dit broccolischotel met gehakt recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Deeglaagjes
    Ik ben een bladerdeegjunkie. Van appelflappen, croissantjes en taarten tot kaasrolletjes en quiches, ik maak het allemaal. Maar echt gezond is bladerdeeg nou niet bepaald; ik schrik elke keer weer van het vetgehalte. Dus de laatste tijd heb ik wat geŽxperimenteerd met filodeeg, het iets minder vette broertje. En met succes.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven