Bloemkoolschotel

Bloemkoolschotel

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Verwarm de hete luchtoven voor op 180 ºC.































Schik de aardappelschijfjes in een ovenschotel.































Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze in 8 minuten beetgaar.































Schep de roosjes op de aardappelschijfjes en maal er wat nootmuskaat overheen.































Verdun de crème-fraîche met de room.































Snipper de ui en de knoflook en fruit ze in de rijstolie (5 minuten).































Roer de gefruite snippers door de aangelengde zure room.































Voeg de chilipeper, de soja en wat zout naar smaak toe.































Breng de saus, al roerend, kort aan de kook en neem de pan van het vuur.































Meng dan het losgeklopte ei en de helft van de geraspte kaas erdoor.































Giet de saus over (en door) de bloemkoolroosjes.































Strooi er het paneermeel en de rest van de kaas overheen.































Plaats de schotel op het hoge rooster in de hete luchtoven (180 ºC, 15 minuten).































Schakel daarna de grill in tot zich een bruin korstje heeft gevormd (± 8 minuten).

Serveersuggesties

Lekker met goed doorbakken, gemarineerde speklapjes.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit bloemkoolschotel recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (1)

  • Goede schotel, ik weet alleen niet welke sojasaus er in moet zout of zoet dat staat er niet bij verder goed.
    Dekker gaf dit recept 3 sterren

Laat uw reactie achter