MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Bloemkoolschotel

Bloemkoolschotel recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwarm de hete luchtoven voor op 180 ºC.































Schik de aardappelschijfjes in een ovenschotel.































Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze in 8 minuten beetgaar.































Schep de roosjes op de aardappelschijfjes en maal er wat nootmuskaat overheen.































Verdun de crème-fraîche met de room.































Snipper de ui en de knoflook en fruit ze in de rijstolie (5 minuten).































Roer de gefruite snippers door de aangelengde zure room.































Voeg de chilipeper, de soja en wat zout naar smaak toe.































Breng de saus, al roerend, kort aan de kook en neem de pan van het vuur.































Meng dan het losgeklopte ei en de helft van de geraspte kaas erdoor.































Giet de saus over (en door) de bloemkoolroosjes.































Strooi er het paneermeel en de rest van de kaas overheen.































Plaats de schotel op het hoge rooster in de hete luchtoven (180 ºC, 15 minuten).































Schakel daarna de grill in tot zich een bruin korstje heeft gevormd (± 8 minuten).

Serveersuggesties

Lekker met goed doorbakken, gemarineerde speklapjes.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit bloemkoolschotel recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

  • Goede schotel, ik weet alleen niet welke sojasaus er in moet zout of zoet dat staat er niet bij verder goed.

Timers

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /