Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bloemkoolschotel recept
Bloemkoolschotel recept

Bloemkoolschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de hete luchtoven voor op 180 ºC.































Schik de aardappelschijfjes in een ovenschotel.































Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze in 8 minuten beetgaar.































Schep de roosjes op de aardappelschijfjes en maal er wat nootmuskaat overheen.































Verdun de crème-fraîche met de room.































Snipper de ui en de knoflook en fruit ze in de rijstolie (5 minuten).































Roer de gefruite snippers door de aangelengde zure room.































Voeg de chilipeper, de soja en wat zout naar smaak toe.































Breng de saus, al roerend, kort aan de kook en neem de pan van het vuur.































Meng dan het losgeklopte ei en de helft van de geraspte kaas erdoor.































Giet de saus over (en door) de bloemkoolroosjes.































Strooi er het paneermeel en de rest van de kaas overheen.































Plaats de schotel op het hoge rooster in de hete luchtoven (180 ºC, 15 minuten).































Schakel daarna de grill in tot zich een bruin korstje heeft gevormd (± 8 minuten).

Serveersuggesties

Lekker met goed doorbakken, gemarineerde speklapjes.

Allergenen Informatie

Voor dit bloemkoolschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Recensies


Het recept Bloemkoolschotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 1 recensie

  • Goede schotel, ik weet alleen niet welke sojasaus er in moet zout of zoet dat staat er niet bij verder goed.
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Eierkoekjes
    Wie jarig is, trakteert. Maar om niet met de zoveelste afgezaagde appel- of slagroomtaart aan te komen op het werk (hoewel het erg lekker is), heb ik me op wat andere traktatieopties georiënteerd. En na wat wikken en wegen ben ik eruit: macarons!

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven