Aardappel anders

Aardappel anders

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Kook de aardappels met een beetje zout gaar. Doe ditzelfde met de rode kool (indien je verse gebruikt, dan met een beetje azijn en een beetje suiker en de appels). Giet de aardappels af en stamp er de rode kool doorheen. Voeg evt. wat appelmoes toe. Meng het gehakt met een ei, peper zout, paprikapoeder en paneermeel tot een samenhangende massa. Draai hier 8 kleine gehaktballetjes van en haal ze evt nog even extra door paneermeel. Bak de gehaktballetjes in een beetje boter rondom mooi bruin. Bak ook deze mee. Blus af met wat water (ca 1 deciliter) en haal de pan van het vuur als het water verdampt is. Verwarm de oven voor op ca 175 graden C. Beboter een ovenschaal en verdeel de rodekoolstamp over de bodem van de ovenschaal. Verdeel de gehaktballetjes over de rodekoolstamp. Verdeel de aardappel anders over de gehaktballetjes en de stamp en zet de schaal ongeveer 30 tot 45 minuten in de oven.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit aardappel anders recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Laat uw reactie achter