Surinaamse bami met kip

Surinaamse bami met kip

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Kip: Kip ontvetten met 1 scheutje azijn en daarna afspoelen. Ui snijden en aanbraden, knoflook erbij. Toevoegen: sojasaus, kippenbouillon, peper, aji no moto, salemblaadje, pimentkorrels. Lekker laten sudderen tot kip lekker gaar is. Water toevoegen voor de smaak. Bij opdienen salemblaadje en pimentkorrels verwijderen. Bami: Spaghetti koken met zout en salemblaadje. Eieren klutsen en roerbakken in de wok. Eieren op bord leggen. Ui braden, knoflook toevoegen, bouillonblokje erbij. Vuur laag draaien. Spaghetti erbij. Suiker, peper, sojasaus toevoegen en alles om roeren. Vuur hoog en op bakken. Ei erdoor roeren. Peulen aanbakken in koekenpan en dan door de bami. Paksoi aanbakken en dan ook door de bami. Peterselie erdoor roeren. Als alles goed door en door heet is opdienen in een schaal. Turkse komkommer: In plakjes snijden, overgieten met heet water, toevoegen azijn, 2 eetlepels suiker en wat zout. Sambal: 1 grote zoete paprika wassen en door midden snijden. 1 rode madam jeanet, pitjes verwijderen. Paprika en peper koken tot dat deze gaar zijn. Purereren. In pannetjes olie doen en puree erbij doen. Koken. Suiker toevoegen naar smaak Als het gaat bubbelen is het klaar.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit surinaamse bami met kip recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (1)

Gemiddelde score 8 / 10 in 1 reactie
  • Heb het afgelope week klaargemaakt en het was heeeerlijk. We hebben met het hele gezin ervan genoten... Bedankt voor dit recept..;)
    gaf dit recept 4/5 sterren

Laat uw reactie achter