Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Surinaamse bami met kip recept
Surinaamse bami met kip recept

Surinaamse bami met kip


Ingrediënten


10

Bereidingswijze


Kip: Kip ontvetten met 1 scheutje azijn en daarna afspoelen. Ui snijden en aanbraden, knoflook erbij. Toevoegen: sojasaus, kippenbouillon, peper, aji no moto, salemblaadje, pimentkorrels. Lekker laten sudderen tot kip lekker gaar is. Water toevoegen voor de smaak. Bij opdienen salemblaadje en pimentkorrels verwijderen. Bami: Spaghetti koken met zout en salemblaadje. Eieren klutsen en roerbakken in de wok. Eieren op bord leggen. Ui braden, knoflook toevoegen, bouillonblokje erbij. Vuur laag draaien. Spaghetti erbij. Suiker, peper, sojasaus toevoegen en alles om roeren. Vuur hoog en op bakken. Ei erdoor roeren. Peulen aanbakken in koekenpan en dan door de bami. Paksoi aanbakken en dan ook door de bami. Peterselie erdoor roeren. Als alles goed door en door heet is opdienen in een schaal. Turkse komkommer: In plakjes snijden, overgieten met heet water, toevoegen azijn, 2 eetlepels suiker en wat zout. Sambal: 1 grote zoete paprika wassen en door midden snijden. 1 rode madam jeanet, pitjes verwijderen. Paprika en peper koken tot dat deze gaar zijn. Purereren. In pannetjes olie doen en puree erbij doen. Koken. Suiker toevoegen naar smaak Als het gaat bubbelen is het klaar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit surinaamse bami met kip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Surinaamse bami met kip heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Heb het afgelope week klaargemaakt en het was heeeerlijk. We hebben met het hele gezin ervan genoten... Bedankt voor dit recept..;)
    Natasja_c gaf dit recept op 1 januari 2008 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven