Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Surinaamse bami met kip recept
Surinaamse bami met kip recept

Surinaamse bami met kip


Ingrediënten


printad
8 2

Bereidingswijze


Kip: Kip ontvetten met 1 scheutje azijn en daarna afspoelen. Ui snijden en aanbraden, knoflook erbij. Toevoegen: sojasaus, kippenbouillon, peper, aji no moto, salemblaadje, pimentkorrels. Lekker laten sudderen tot kip lekker gaar is. Water toevoegen voor de smaak. Bij opdienen salemblaadje en pimentkorrels verwijderen. Bami: Spaghetti koken met zout en salemblaadje. Eieren klutsen en roerbakken in de wok. Eieren op bord leggen. Ui braden, knoflook toevoegen, bouillonblokje erbij. Vuur laag draaien. Spaghetti erbij. Suiker, peper, sojasaus toevoegen en alles om roeren. Vuur hoog en op bakken. Ei erdoor roeren. Peulen aanbakken in koekenpan en dan door de bami. Paksoi aanbakken en dan ook door de bami. Peterselie erdoor roeren. Als alles goed door en door heet is opdienen in een schaal. Turkse komkommer: In plakjes snijden, overgieten met heet water, toevoegen azijn, 2 eetlepels suiker en wat zout. Sambal: 1 grote zoete paprika wassen en door midden snijden. 1 rode madam jeanet, pitjes verwijderen. Paprika en peper koken tot dat deze gaar zijn. Purereren. In pannetjes olie doen en puree erbij doen. Koken. Suiker toevoegen naar smaak Als het gaat bubbelen is het klaar.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit surinaamse bami met kip recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Heb het afgelope week klaargemaakt en het was heeeerlijk. We hebben met het hele gezin ervan genoten... Bedankt voor dit recept..;)


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Column
    Lees de column van Hilde Geef mij je hart
    Op een of andere manier zijn ze vooral populair voor op pizza's: artisjokken. Dan liggen ze gezellig met wat geroosterde paprika, champignons of broccoli bovenop. Maar je kunt zo veel meer met artisjokharten. Je moet alleen even weten wat.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven