Spelt-Quiche

Ingrediënten

+ -
print

Voor de bodem:

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Bodem:

    - Zeef de bloem in een ruime kom.
  2. Voeg de toe.
    - Snij de koude boter in kleine stukjes en doe ze bij de bloem.
  3. Stop je handen in de kom en wrijf/prak/kneed de boter net zolang tot het geheel aan broodkruim doet denken.
    - Klop het los in een kommetje.
    - Maak in het midden een kuiltje en doe daar het losgeklopte in.
    - Voeg de 3 theelepeltjes koud toe.
    - Meng het geheel met de handen of eventueel een mixer met deeghaken.
  4. Als het goed gemengd is, druk/kneed het dan samen tot een mooie stevige ronde bol.
    - Wikkel de bol in plastic folie en laat minimaal een half uur koelen in de koelkast.
    - Neem een springvorm en vet deze goed in met boter.
  5. Bestrooi met een klein beetje bloem.
  6. Druk de bol deeg plat.
  7. Leg het deeg in het midden en druk de bol voorzichtig met de vingers, handpalm en knokkels over de hele bodem egaal uit, naar de randen toe werkend.
  8. Druk aan de randen het deeg tot bijna de bovenrand.
  9. Snijd eventueel de deegranden af met een mesje voor een net resultaat.
    - Prik met een vork wat gaatjes in de bodem om stoom te laten ontsnappen.

    Vulling:
    - Verwarm de oven voor op 190C (hetelucht 180C)
    - Bak de spekjes (zonder olie/boter) totdat ze bijna knapperig zijn in een koekenpan.
  10. Doe de spekjes hierna tijdelijk in een bakje.
  11. Laat het vet in de pan zitten.
    - Bak de fijngesnipperde en de in het vet van de spekjes totdat de glazig is, een paar minuutjes dus.
    - Snij de plakken en de zongedroogde tomaatjes in stukken.
    - Klop de samen met de tot een massa.
    - Voeg hier de & overige kruiden aan toe en roer door met een vork.
  12. Voeg er 1/3 van de geraspte aan toe en roer dit door.
  13. Pers het teentje knoflook en roer ook dit door het mengsel.
    - Bestrooi de bodem van het deeg met 1/3 van de strooikaas.
  14. Giet hierover de -massa.
    - Verdeel de overige vulling (spekjes, , ) over de -massa.
    - Bestrooi met de overgebleven .
    - Plaats de vorm in het midden van de oven op een rooster en bak in ong. 35-40 minuten gaar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room, slagroom, kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room, slagroom, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
taart
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
6413 kcal
320%6413 kcal
Vetten
63 g.
90%63 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
121 g.
46%121 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spelt-Quiche