Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Witte Kool Schotel recept
Witte Kool Schotel recept

Witte Kool Schotel


Ingrediënten


printad
2 1

Bereidingswijze


Verwarm de oven op 180 graden C. Plaats het rooster bovenin.

Snipper de sjalot en snijd de paprika in stukjes. Ze kunnen op 1 bordje of plankje want ze gaan tegelijk in de pan.
Snijd de tomaat in stukjes.
Wrijf vast een vuurvaste schotel in met boter

Smelt een klontje boter in een koekenpan, houd het vuur laag en laat ui en paprika in de boter smoren.
Na een paar minuten mag de kool erbij en ook wat zout.
Nu af en toe omscheppen. De kool moet knapperig blijven, dus niet langer dan 5 minuten op het vuur. Roer op het laatst de tomaat door de groenten. Na nog een minuut alles in de vuurvaste schotel scheppen.

Strooi er een dikke laag geraspte kaas overheen, zet de schotel boven in de oven en laat er in ongeveer 10 minuten een lichtbruin korstje op komen.

Dit gerecht kan met van alles en nog wat, maar is op zichzelf ook al heel voedzaam.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit witte kool schotel recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Dank je! Had geen kaas, geen paprika en geen sjalot. Wel 2 uien, valt te proberen. Uien lang gesmoord om ze zoet te krijgen, en kool langer gesmoord om het gaar te krijgen zonder oven (want geen kaas). Verrassend hoe lekker dat is; smaak van groenten combineert erg goed. Ben benieuwd of iemand meer recepten kent met zulke treffende groentecombi's om te stoven/koken/bakken.


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Column
    Lees de column van Hilde Geef mij je hart
    Op een of andere manier zijn ze vooral populair voor op pizza's: artisjokken. Dan liggen ze gezellig met wat geroosterde paprika, champignons of broccoli bovenop. Maar je kunt zo veel meer met artisjokharten. Je moet alleen even weten wat.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven