Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Witte Kool Schotel recept
Witte Kool Schotel recept

Witte Kool Schotel


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Verwarm de oven op 180 graden C. Plaats het rooster bovenin.

Snipper de sjalot en snijd de paprika in stukjes. Ze kunnen op 1 bordje of plankje want ze gaan tegelijk in de pan.
Snijd de tomaat in stukjes.
Wrijf vast een vuurvaste schotel in met boter

Smelt een klontje boter in een koekenpan, houd het vuur laag en laat ui en paprika in de boter smoren.
Na een paar minuten mag de kool erbij en ook wat zout.
Nu af en toe omscheppen. De kool moet knapperig blijven, dus niet langer dan 5 minuten op het vuur. Roer op het laatst de tomaat door de groenten. Na nog een minuut alles in de vuurvaste schotel scheppen.

Strooi er een dikke laag geraspte kaas overheen, zet de schotel boven in de oven en laat er in ongeveer 10 minuten een lichtbruin korstje op komen.

Dit gerecht kan met van alles en nog wat, maar is op zichzelf ook al heel voedzaam.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit witte kool schotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Witte Kool Schotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Dank je! Had geen kaas, geen paprika en geen sjalot. Wel 2 uien, valt te proberen. Uien lang gesmoord om ze zoet te krijgen, en kool langer gesmoord om het gaar te krijgen zonder oven (want geen kaas)... Lees reactie
    Pieter gaf dit recept op 6 juli 2014 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven