Rode kool met appel

Rode kool met appel

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Pel en snipper de ui fijn. Smelt de boter in een pan en fruit de ui zachtjes glazig met het laurierblaadje, kaneelstokje, kruidnagels en suiker. Voeg na 5 minuten de rode kool toe. Schenk de rode wijn en azijn erbij en laat het geheel in 50 minuten zachtjes gaar stoven. Schil de appel en snijd hem in stukjes. Leg na 20 minuten de appelstukjes op de rode kool.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit rode kool met appel recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (4)

Gemiddelde score 9 / 10 in 4 reacties
  • Recept is heerlijk. Ik heb er een paar kleine aanpassingen in gemaakt: 2 flinke scheppen appelstroop erbij gevoegd en zeker 4 uur laten stoven. Dan is de rode kool heerlijk zacht.
    MD gaf dit recept 5/5 sterren
  • Heerlijk, maar 2 appels is iets frisser.
    Anneke gaf dit recept 4/5 sterren
  • Zeker een lekker recept. Let op dat er genoeg vocht bij de rode kool zit, anders brand het een beetje aan.
    Astrid gaf dit recept 5/5 sterren
  • Vandaag gemaakt en was zeer lekker! Had geen kaneelstokjes en dus vervangen door wat kaneelpoeder. Heerlijk.
    gaf dit recept 4/5 sterren

Laat uw reactie achter