Grootmoeders rode kool

Grootmoeders rode kool

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Verwijder de buitenste, beschadigde bladeren. Snijd de kool doormidden en verwijder de dikke stronk. Schaaf de kool in fijne reepjes. Zet de groente op met een bodempje water met zout en kook ze ongeveer 30 minuten. Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd ze in reepjes en roer deze door de rode kool. Voeg suiker en kruidnagelgruis toe. Laat de appels in ongeveer 10 minuten zacht worden. Meng het aardappelmeel met water tot een dun papje en bind hiermee de groente. Roer er de boter door. Proef of de rode kool zowel zout als zoet-zuur van smaak is en voeg zonodig nog wat suiker en/of azijn toe. Lekker met gekookte aardappelen en hachee!
Bron: © van mijn moeder geleerd en die weer van haar moeder....

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit grootmoeders rode kool recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (2)

Gemiddelde score 10 / 10 in 2 reacties
  • Voor Nederlanders is dit misschien lekker, maar niet voor mij. En in 1 uur lukt het zeker niet zoals het moet of heb je het over spruiten?
    Chris gaf dit recept 5/5 sterren
  • 4 portie klaar in 45 min :d Super lekker met de appelkes
    Nadim gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter