MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Grootmoeders rode kool

Grootmoeders rode kool recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwijder de buitenste, beschadigde bladeren. Snijd de kool doormidden en verwijder de dikke stronk. Schaaf de kool in fijne reepjes. Zet de groente op met een bodempje water met zout en kook ze ongeveer 30 minuten. Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd ze in reepjes en roer deze door de rode kool. Voeg suiker en kruidnagelgruis toe. Laat de appels in ongeveer 10 minuten zacht worden. Meng het aardappelmeel met water tot een dun papje en bind hiermee de groente. Roer er de boter door. Proef of de rode kool zowel zout als zoet-zuur van smaak is en voeg zonodig nog wat suiker en/of azijn toe. Lekker met gekookte aardappelen en hachee!

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit grootmoeders rode kool recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

  • Voor Nederlanders is dit misschien lekker, maar niet voor mij. En in 1 uur lukt het zeker niet zoals het moet of heb je het over spruiten?
  • 4 portie klaar in 45 min :d Super lekker met de appelkes

Timers

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /