Gebakken aubergines met tomatensaus
- Herkomst Griekenland
- Categorie Groentegerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van louca
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Snijd de in schijven van 0,5 tot 1 cm dikte.
- Bestrooi ze met en laat ze ’n half uurtje staan, zodat het vocht eruit kan trekken.
- Spoel ze af onder de kraan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Wentel ze aan beide zijden door de en bak ze bruin in de hete olie.
Neem ondertussen ‘n 2de pan en verhit daarin een scheut . - Snipper de knoflook en het pepertje ragfijn en fruit ze beide even in de olie.
- Blussen met de .
- Ontvel de , verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes.
- Voeg deze stukjes toe, samen met de .
- Laat deze saus op een rustig vuurtje indikken.
- Roer af en toe even door.
- Breng tot slot op smaak met een beetje .
- Vet een ovenschotel in en leg daar als eerste de aubergineschijfjes in.
- Giet de tomatensaus daar overheen.
- Plaats in het midden van een voorverwarmde oven en laat ongeveer 20 à 30 min.
- bakken op 150°C. , totdat de de saus hebben opgenomen.
Ook lekker om te maken
Variaties op Gebakken aubergines met tomatensaus
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gebakken aubergines met tomatensaus | 1 | Groentegerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 41 kcal | 2% | 164 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |