AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Bonne Femme

5 2 1

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bonne Femme recept Alle groenten zijn schoongemaakt en gesneden zoals hierboven aangegeven (indien van toepassing). Zet een koekenpan op met een klein klontje boter en de 3 el olijfolie met daarin de magere spekblokjes. Laat dit langzaam bakken tot de spekjes krokant zijn geworden. Spoel de blokjes aardappel goed af met koud water en droog ze af met een schone theedoek. Bak de blokjes in olie van 160 graden Celcius tot de randjes lichtbruin beginnen te kleuren. Kook de bloemkoolroosjes, sperzieboontjes, doperwten (indien vers) en wortel met zout beetgaar en spoel af onder koud water. Laat de groenten op een schone theedoek drogen. Haal de spekjes uit de pan en bak in het overgebleven vet de champignons met de uitgeperste knoflook. Als de champignons halfweg bruin zijn de zilveruitjes toevoegen. Even later de grof gesneden uien. Laat het geheel even goed doorbakken. Stort in een grote pan en voeg hieraan de afgekoelde groenten toe. Verwarm het groentemengsel. Breng de frituurolie op een temperatuur van 180 graden C. en frituur de blokjes aardappel (2e keer) totdat ze goud geel/bruin zijn. Laat de aardappeltjes uitlekken en bestrooi met wat zout. Meng de aardappelen door de groenten en serveer direct. Serveertip: Stort de Bonne Femme op een grote schaal en leg hierop het vlees of gevogelte. Serveer hierbij een fijne rosť en een frisse gemengde salade. Deze groenteschotel past goed bij vakensvlees of kip.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit bonne femme recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 4 recensies

  • Ik ken dit recept nog van de koksschool en had het jaren al niet meer gemaakt en doe nog wat gekruide kipfilet erbij het is en blijft superlekker.
  • Ik heb de zilveruitjes vervangen door amsterdamse uitjes (gele) en heb de aardappelen vervangen door een aardappelquiche. Heel wat anders, maar ook superlekker.
  • Waarom de aardappelen frituren? Ik bak ze in de pan kun je de groente er later gewoon bij doen.
  • Ziet er lekker uit, ga ik zeker proberen.
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /