Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pittige kippevleugeltjes recept
Pittige kippevleugeltjes recept

Pittige kippevleugeltjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Marineer de vleugeltjes in een mengsel van ketjap, kerriepoeder en chilipoeder (je kunt ook gemarineerde vleugetjes kopen). Verwarm de oven op de grillstand voor en bak vervolgens de vleugeltjes samen met een goede hoeveelheid piri piri kruiden aan. Blus het vervolgens af met een scheut rode wijn en laat dit nog even doorgaren. Leg in een ovenschaal de in ringen gesneden uien, klein gesneden knoflook en doe daar de vleugeltjes bij. Giet het wijnvocht erover en voeg vervolgens de basilicum en oregano toe. Grill het geheel nog zo'n 15 minuten (tot het lekker knapperig is) in de oven. Eet het als een hoofdgerecht met salade en gebakken aardappels. Als borrelhapje doet ie het altijd goed.

Allergenen Informatie

Voor dit pittige kippevleugeltjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven