Pittige kippevleugeltjes

Pittige kippevleugeltjes

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Marineer de vleugeltjes in een mengsel van ketjap, kerriepoeder en chilipoeder (je kunt ook gemarineerde vleugetjes kopen). Verwarm de oven op de grillstand voor en bak vervolgens de vleugeltjes samen met een goede hoeveelheid piri piri kruiden aan. Blus het vervolgens af met een scheut rode wijn en laat dit nog even doorgaren. Leg in een ovenschaal de in ringen gesneden uien, klein gesneden knoflook en doe daar de vleugeltjes bij. Giet het wijnvocht erover en voeg vervolgens de basilicum en oregano toe. Grill het geheel nog zo'n 15 minuten (tot het lekker knapperig is) in de oven. Eet het als een hoofdgerecht met salade en gebakken aardappels. Als borrelhapje doet ie het altijd goed.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit pittige kippevleugeltjes recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter