Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pilaf met perziken recept
Pilaf met perziken recept

Pilaf met perziken


Ingrediënten


printad
4 1 2

Bereidingswijze


Voorbereiding:
Kipfilets of kalkoenfilets in blokjes snijden.
Ui snipperen.
Perziken in blokjes snijden, bewaar het perzikensap.
Champignons in plakjes snijden.

Bereidingswijze:
Bak de kip even aan en doe de ui, champignons en knoflook uit de pers erbij even bakken en dan de ketjap en sambal erbij, laat dit even mee bakken.

Doe dan de tomatenpuree en de met de staafmixer fijngehakte tomaten erbij en roer even door.
Doe dan evenveel sap van de perziken als water erbij en de perzikblokjes, en de verkruimelde bouillontablet en laat dit alles even zachtjes sudderen, met ook de worcestersaus.

Bind de saus met maizena, breng eventueel op smaak met wat gemalen peper.

Serveer deze heerlijke saus met gekookte rijst en een groene salade of zoetzure komkommersalade.
Eet smakelijk!

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit pilaf met perziken recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 4 recensies

  • Persoonlijk gaan wij de volgende keer veel minder tomaat en geen puree erin doen. Ook de ketjap is a bit too much voor zo een zoet gerecht (ook dit is persoonlijk) door de nu zeer sterke tomaten/ketjap smaak blijft er niets van de perziksmaak over helaas. Verder wel een mooi recept.
  • Ik ga het maken voor 12 mensen, gaat goed komen!
  • Ik kan de fijngehakte tomaten niet terugvinden in de boodschappenlijst. Verder is het erg lekker, pilaf met een Oosters accent (dus iets pittiger)
  • Geweldig, een makkelijk recept en snel klaar! Alleen de sambal past er niet zo goed bij, voor de rest heerlijk!


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Column
    Lees de column van Hilde Geef mij je hart
    Op een of andere manier zijn ze vooral populair voor op pizza's: artisjokken. Dan liggen ze gezellig met wat geroosterde paprika, champignons of broccoli bovenop. Maar je kunt zo veel meer met artisjokharten. Je moet alleen even weten wat.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven