Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pilaf met perziken recept
Pilaf met perziken recept

Pilaf met perziken


Ingrediënten


4 1 2

Bereidingswijze


Voorbereiding:
Kipfilets of kalkoenfilets in blokjes snijden.
Ui snipperen.
Perziken in blokjes snijden, bewaar het perzikensap.
Champignons in plakjes snijden.

Bereidingswijze:
Bak de kip even aan en doe de ui, champignons en knoflook uit de pers erbij even bakken en dan de ketjap en sambal erbij, laat dit even mee bakken.

Doe dan de tomatenpuree en de met de staafmixer fijngehakte tomaten erbij en roer even door.
Doe dan evenveel sap van de perziken als water erbij en de perzikblokjes, en de verkruimelde bouillontablet en laat dit alles even zachtjes sudderen, met ook de worcestersaus.

Bind de saus met maizena, breng eventueel op smaak met wat gemalen peper.

Serveer deze heerlijke saus met gekookte rijst en een groene salade of zoetzure komkommersalade.
Eet smakelijk!

Allergenen Informatie

Voor dit pilaf met perziken recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Recensies


Het recept Pilaf met perziken heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 4 recensies

  • Persoonlijk gaan wij de volgende keer veel minder tomaat en geen puree erin doen. Ook de ketjap is a bit too much voor zo een zoet gerecht (ook dit is persoonlijk) door de nu zeer sterke tomaten/ketja... Lees reactie
  • Ik ga het maken voor 12 mensen, gaat goed komen!
  • Ik kan de fijngehakte tomaten niet terugvinden in de boodschappenlijst. Verder is het erg lekker, pilaf met een Oosters accent (dus iets pittiger)
  • Geweldig, een makkelijk recept en snel klaar! Alleen de sambal past er niet zo goed bij, voor de rest heerlijk!
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Scherpe kantjes
    Het mag voor sommigen een futiliteit zijn; voor mij draagt het soort bestek en servies waarmee ik eet bij aan de kwaliteit van de maaltijd. Zo smaakt voedsel bijvoorbeeld een stuk minder lekker als er plastic bestek in het spel is, of als het van een wegwerpbord eet dat half is vervormd door de hitte van de maaltijd. Echt bestek en echt servies maken zeker het verschil.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven