MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Pilaf met perziken

Pilaf met perziken recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiding:
Kipfilets of kalkoenfilets in blokjes snijden.
Ui snipperen.
Perziken in blokjes snijden, bewaar het perzikensap.
Champignons in plakjes snijden.

Bereidingswijze:
Bak de kip even aan en doe de ui, champignons en knoflook uit de pers erbij even bakken en dan de ketjap en sambal erbij, laat dit even mee bakken.

Doe dan de tomatenpuree en de met de staafmixer fijngehakte tomaten erbij en roer even door.
Doe dan evenveel sap van de perziken als water erbij en de perzikblokjes, en de verkruimelde bouillontablet en laat dit alles even zachtjes sudderen, met ook de worcestersaus.

Bind de saus met maizena, breng eventueel op smaak met wat gemalen peper.

Serveer deze heerlijke saus met gekookte rijst en een groene salade of zoetzure komkommersalade.
Eet smakelijk!

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit pilaf met perziken recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

  • Persoonlijk gaan wij de volgende keer veel minder tomaat en geen puree erin doen. Ook de ketjap is a bit too much voor zo een zoet gerecht (ook dit is persoonlijk) door de nu zeer sterke tomaten/ketjap smaak blijft er niets van de perziksmaak over helaas. Verder wel een mooi recept.
  • Ik ga het maken voor 12 mensen, gaat goed komen!
  • Ik kan de fijngehakte tomaten niet terugvinden in de boodschappenlijst. Verder is het erg lekker, pilaf met een Oosters accent (dus iets pittiger)
  • Geweldig, een makkelijk recept en snel klaar! Alleen de sambal past er niet zo goed bij, voor de rest heerlijk!

Timers

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /