MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Kip in cocos

Kip in cocos recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Snijd de kippenpoten in twee op het schanierpunt zodat je een drumstick en dij overhoud. Was de kip en ontdoe hem van alles wat onsmakelijk uitziet. Leg de kip in een schaal. Maak een marinade van 6 eetlepels olijfolie, de kerrie, citroensap, pepertje, koriander, kokosmelk, kokos en een klein beetje water. Snijd de sereh in, maar niet door en voeg ook deze toe. Schenk de marinade over de kip en zorg dat alle kip bedekt is. (De kip hoeft niet onder te staan) Zet de kip minstens 2 á 3 uur in de koelkast om te marineren. (liever nog voor een hele nacht) Draai de kip regelmatig even om zodat de marinade echt overal in kan trekken. Bereiden: Verhit in een grote pan ( wok is prima) 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg de kip met de marinade toe. Lekker even bakken en dan de rest van de cocosmelk toevoegen met 2 eetlepels kerrie en 2 eetlepels gemalen cocos. laat dit gerust een paar uurtjes (2 of 3) lekker pruttelen. Wel af en toe roeren en indien nodig aanvullen met water. de kip is goed gaar als hij bijna van het bot afvalt. De saus moet een beetje romig zijn. Evt. kun je de kip garneren met wat gebakken, gedroogde uitjes Erg lekker met rijst of rotipannekoekjes.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit kip in cocos recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Timers

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /