Kip in cocos

Kip in cocos

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Snijd de kippenpoten in twee op het schanierpunt zodat je een drumstick en dij overhoud. Was de kip en ontdoe hem van alles wat onsmakelijk uitziet. Leg de kip in een schaal. Maak een marinade van 6 eetlepels olijfolie, de kerrie, citroensap, pepertje, koriander, kokosmelk, kokos en een klein beetje water. Snijd de sereh in, maar niet door en voeg ook deze toe. Schenk de marinade over de kip en zorg dat alle kip bedekt is. (De kip hoeft niet onder te staan) Zet de kip minstens 2 3 uur in de koelkast om te marineren. (liever nog voor een hele nacht) Draai de kip regelmatig even om zodat de marinade echt overal in kan trekken. Bereiden: Verhit in een grote pan ( wok is prima) 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg de kip met de marinade toe. Lekker even bakken en dan de rest van de cocosmelk toevoegen met 2 eetlepels kerrie en 2 eetlepels gemalen cocos. laat dit gerust een paar uurtjes (2 of 3) lekker pruttelen. Wel af en toe roeren en indien nodig aanvullen met water. de kip is goed gaar als hij bijna van het bot afvalt. De saus moet een beetje romig zijn. Evt. kun je de kip garneren met wat gebakken, gedroogde uitjes Erg lekker met rijst of rotipannekoekjes.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit kip in cocos recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter