Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gesmoorde kip met tomaat en kokos recept
Gesmoorde kip met tomaat en kokos recept

Gesmoorde kip met tomaat en kokos


Ingrediënten


printad
12 1

Bereidingswijze


Snipper de gepelde uien en knoflookteentjes. Snijd de geschilde en gewassen zoete aardappelen in blokjes. Verwijder het vel van de kippenbouten en snijd ze op het gewricht doormidden, zodat er 4 dijen en 4 drumsticks zijn. Verhit de olie in een braadpan en bak de ui, knoflook en aardappel zachten in ca. 5 minuten, roer af en toe. Roer de currypasta erdoor en roerbak die ca. 1 minuut mee. Voeg de kokosmelk en de tomaten met het vocht toe en breng het geheel al roerende aan de kook. Leg de kipdelen erin en zorg dat ze zo veel mogelijk met saus bedekt zijn. Laat de kip, afgedekt, zachtjes in ongeveer 40 minuten gaar worden. Keer de kipdelen af en toe. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en roer de koriander erdoor. Garneren met partjes citroen of limoen. Lekker in combinatie met rijst en peultjes.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit gesmoorde kip met tomaat en kokos recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Mijn Reactie...

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.




Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Column
    Lees de column van Hilde Geef mij je hart
    Op een of andere manier zijn ze vooral populair voor op pizza's: artisjokken. Dan liggen ze gezellig met wat geroosterde paprika, champignons of broccoli bovenop. Maar je kunt zo veel meer met artisjokharten. Je moet alleen even weten wat.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven