Gesmoorde kip met tomaat en kokos

Gesmoorde kip met tomaat en kokos

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Snipper de gepelde uien en knoflookteentjes. Snijd de geschilde en gewassen zoete aardappelen in blokjes. Verwijder het vel van de kippenbouten en snijd ze op het gewricht doormidden, zodat er 4 dijen en 4 drumsticks zijn. Verhit de olie in een braadpan en bak de ui, knoflook en aardappel zachten in ca. 5 minuten, roer af en toe. Roer de currypasta erdoor en roerbak die ca. 1 minuut mee. Voeg de kokosmelk en de tomaten met het vocht toe en breng het geheel al roerende aan de kook. Leg de kipdelen erin en zorg dat ze zo veel mogelijk met saus bedekt zijn. Laat de kip, afgedekt, zachtjes in ongeveer 40 minuten gaar worden. Keer de kipdelen af en toe. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en roer de koriander erdoor. Garneren met partjes citroen of limoen. Lekker in combinatie met rijst en peultjes.
Bron: © aangepast aan de westerse smaak

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit gesmoorde kip met tomaat en kokos recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter