MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Gesmoorde kip met tomaat en kokos

Gesmoorde kip met tomaat en kokos recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Snipper de gepelde uien en knoflookteentjes. Snijd de geschilde en gewassen zoete aardappelen in blokjes. Verwijder het vel van de kippenbouten en snijd ze op het gewricht doormidden, zodat er 4 dijen en 4 drumsticks zijn. Verhit de olie in een braadpan en bak de ui, knoflook en aardappel zachten in ca. 5 minuten, roer af en toe. Roer de currypasta erdoor en roerbak die ca. 1 minuut mee. Voeg de kokosmelk en de tomaten met het vocht toe en breng het geheel al roerende aan de kook. Leg de kipdelen erin en zorg dat ze zo veel mogelijk met saus bedekt zijn. Laat de kip, afgedekt, zachtjes in ongeveer 40 minuten gaar worden. Keer de kipdelen af en toe. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en roer de koriander erdoor. Garneren met partjes citroen of limoen. Lekker in combinatie met rijst en peultjes.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit gesmoorde kip met tomaat en kokos recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Timers

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /