Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Souvlaki van varkenshaas recept
Souvlaki van varkenshaas recept

Souvlaki van varkenshaas


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Snijd de varkenshaas in blokjes van 3 bij 3 cm.
De tomaten in vieren snijden en de paprika in achten.
Rasp de komkommer en meng deze met de yoghurt en de geperste knoflook.
Breng deze tzatziki op smaak met peper en zout en zet in de koelkast.
Neem spiezen van 20 cm.
Doe hier nu steeds achtereenvolgens een stuk vlees, stuk tomaat, stuk vlees en een stuk paprika aan tot ze vol zijn.
Meng in een kommetje de olie met de azijn.
Strooi zout en peper over de souvlaki's en smeer ze met een kwastje in met het olie-azijnmengsel.
Bak de souvlaki's op een hete plaat of barbecue.
Keer ze geregeld en smeer regelmatig wat van het olie-azijnmengsel op de souvlaki's.
Zo wordt het vlees lekker mals en lekker van smaak.
Als de souvlaki's rondom bruin en van binnen gaar zijn, haal je ze van de plaat en strooi je er wat oregano over.
Besprenkel een beetje citroensap op de souvlaki's.
Serveer het met de tzatziki.

Allergenen Informatie

Voor dit souvlaki van varkenshaas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Deeglaagjes
    Ik ben een bladerdeegjunkie. Van appelflappen, croissantjes en taarten tot kaasrolletjes en quiches, ik maak het allemaal. Maar echt gezond is bladerdeeg nou niet bepaald; ik schrik elke keer weer van het vetgehalte. Dus de laatste tijd heb ik wat geŽxperimenteerd met filodeeg, het iets minder vette broertje. En met succes.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven