Zweedse aardappelschotel
- Herkomst Zweden
- Categorie Aardappelgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van Hans027
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- schillen en in dunne plakjes snijden.
- in dunne ringen snijden en snel lichtbruin bakken.
- in kleine stukjes snijden (vocht in blikje bewaren).
- Aardappelplakjes laag om laag met uiringen en vis in ruime ovenschaal leggen.
- Elke laag bestrooien met zwarte .
- De bovenste laag moet aardappel zijn, met wat klontjes boter er op.
Ongeklopte mengen met (een deel van) het zoute vocht uit het ansjovisblikje. - Dit mengsel over de inhoud van de ovenschaal gieten.
- Extra zout toevoegen is (waarschijnlijk) niet nodig.
Schaal in voorverwarmde oven zetten. - Heteluchtoven: 1 uur op 200 C.
- Na een kwartier de oven wat zachter zetten, zodat de niet voorbarig bruin worden.
Opdienen met en knäckebröt.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ansjovis is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per ovenschaal | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 479 kcal | 23% | 479 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 100 g. | 38% | 100 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |