Saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Zeef de bloem. Doe 1/3 deel ervan met peper, zout en verkruimelde boter in een kom. Meng er 6 eetepels koud water en de azijn door tot het een samenhangend geheel is. Rol het deeg uit met een bebloemde deegroller op een met bloem bestoven werkblad. Haal het deeg met een pannenkoekmes steeds los van het werkblad. Vouw de deeglap in drieen. Draai hem een kwart slag en vouw hem nog een keer dubbel. Rol het deeg weer uit naar de vouwkant. Herhaal deze procedure nog 2 keer. Vouw het deeg daarna in drieen en laat het dubbelgevouwen op een koele plek 30 min. rusten. Door dit vele vouwen en uitrollen ontstaat het bladerdeegeffect met de deeglaagjes. Verwarm de oven voor op 220 graden C. Meng het gehakt met peper, zout en nootmuskaat. Pel het sjalotje en snipper dit. Klop het ei los. Kneed het sjalotje, de helft van het ei en het paneermeel door het gehakt. Vorm 10 rolletjes van ca. 9 cm van het gehakt. Vet de bakplaat licht in. Rol het deeg uit tot een lange dunne lap van 10 cm breed. Snijd de lap in 10 gelijke stukken. Leg op ieder deeglapje een gehaktrolletje. Vouw het deeg eromheen, plak de deegnaad met water vast en druk deze goed dicht. Leg de saucijzenbroodjes met de deegnaad aan de onderkant op de bakplaat en bestrijk ze met de rest van het ei. Zet de bakplaat iets onder het midden in de oven en bak de saucijzenbroodjes in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Kan ook gemaakt worden met kant en klaar bladerdeeg.
Bron: © bakkertje thuis

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit saucijzenbroodjes recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter