MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Zeef de bloem. Doe 1/3 deel ervan met peper, zout en verkruimelde boter in een kom. Meng er 6 eetepels koud water en de azijn door tot het een samenhangend geheel is. Rol het deeg uit met een bebloemde deegroller op een met bloem bestoven werkblad. Haal het deeg met een pannenkoekmes steeds los van het werkblad. Vouw de deeglap in drieen. Draai hem een kwart slag en vouw hem nog een keer dubbel. Rol het deeg weer uit naar de vouwkant. Herhaal deze procedure nog 2 keer. Vouw het deeg daarna in drieen en laat het dubbelgevouwen op een koele plek 30 min. rusten. Door dit vele vouwen en uitrollen ontstaat het bladerdeegeffect met de deeglaagjes. Verwarm de oven voor op 220 graden C. Meng het gehakt met peper, zout en nootmuskaat. Pel het sjalotje en snipper dit. Klop het ei los. Kneed het sjalotje, de helft van het ei en het paneermeel door het gehakt. Vorm 10 rolletjes van ca. 9 cm van het gehakt. Vet de bakplaat licht in. Rol het deeg uit tot een lange dunne lap van 10 cm breed. Snijd de lap in 10 gelijke stukken. Leg op ieder deeglapje een gehaktrolletje. Vouw het deeg eromheen, plak de deegnaad met water vast en druk deze goed dicht. Leg de saucijzenbroodjes met de deegnaad aan de onderkant op de bakplaat en bestrijk ze met de rest van het ei. Zet de bakplaat iets onder het midden in de oven en bak de saucijzenbroodjes in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Kan ook gemaakt worden met kant en klaar bladerdeeg.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit saucijzenbroodjes recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Timers

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /