Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Köfte recept
Köfte recept

Köfte


Ingrediënten


10

Bereidingswijze


Vermeng het gehakt met de knoflook, de ui, het uitgeknepen brood, het ei, de komijn, de gehakte peterselie, zout en peper. In Turkije kneed men het gehakt langdurig met de hand, maar u kunt ook de deeghaken van de mixer gebruiken. Vorm van het gehakt kleine ovale balletjes die in de palm van de hand passen en rol ze even door de bloem. Bak de balletjes in een combinatie van olijfolie en boter tot ze bruin zijn en haal ze uit de pan. Bak in dezelfde pan heel even de paprika en voeg het blik tomaten toe. Laat dit een paar minuten stoven, doe er dan zout, peper en suiker bij en breng de saus aan de kook. Leg vervolgens de gehaktballetjes in de saus en laat ze een uur op een kleine pit stoven, of gebruik een vlamverdeler. Af en toe even roeren kan geen kwaad.

Allergenen Informatie

Voor dit köfte recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Köfte heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 4 recensies

  • Balsimico-azijn is natuurlijk onzin als je een Turks recept wil nabootsen. Maar goed, wat een ieder lekker vindt zullen we maar zeggen. De KÖFTE is heerlijk! Bedankt voor het recept!
    Nico gaf dit recept op 12 augustus 2014 5 uit 5 sterren
  • Simpel en lekker, er moeten natuurlijk wel verse ontvelde tomaten in i.p.v. een blik,ook doe ik er iets meer suiker en een paar drupjes balsimico-azijn door.
    René gaf dit recept op 12 juli 2013 4 uit 5 sterren
  • Heerlijk ,ik ben net terug ui Istanbul en wilde het zelf maken. Het is perfekt gelukt en ik zal het zeker vaker maken.
    Marie-louis gaf dit recept op 9 oktober 2012 5 uit 5 sterren
  • Kofte ben ik dol op gewoon, heerlijk, kan het echt iedere dag eten, zalig!
    Celinamama gaf dit recept op 1 januari 2008 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven