Köfte

Köfte

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Vermeng het gehakt met de knoflook, de ui, het uitgeknepen brood, het ei, de komijn, de gehakte peterselie, zout en peper. In Turkije kneed men het gehakt langdurig met de hand, maar u kunt ook de deeghaken van de mixer gebruiken. Vorm van het gehakt kleine ovale balletjes die in de palm van de hand passen en rol ze even door de bloem. Bak de balletjes in een combinatie van olijfolie en boter tot ze bruin zijn en haal ze uit de pan. Bak in dezelfde pan heel even de paprika en voeg het blik tomaten toe. Laat dit een paar minuten stoven, doe er dan zout, peper en suiker bij en breng de saus aan de kook. Leg vervolgens de gehaktballetjes in de saus en laat ze een uur op een kleine pit stoven, of gebruik een vlamverdeler. Af en toe even roeren kan geen kwaad.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit köfte recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Reacties (4)

Gemiddelde score 9.5 / 10 in 4 reacties
 • Simpel en lekker, er moeten natuurlijk wel verse ontvelde tomaten in i.p.v. een blik,ook doe ik er iets meer suiker en een paar drupjes balsimico-azijn door.
  René gaf dit recept 4/5 sterren
 • Heerlijk ,ik ben net terug ui Istanbul en wilde het zelf maken. Het is perfekt gelukt en ik zal het zeker vaker maken.
  Marie-louis gaf dit recept 5/5 sterren
 • Kofte ben ik dol op gewoon, heerlijk, kan het echt iedere dag eten, zalig!
  gaf dit recept 5/5 sterren
 • Balsimico-azijn is natuurlijk onzin als je een Turks recept wil nabootsen. Maar goed, wat een ieder lekker vindt zullen we maar zeggen. De KÖFTE is heerlijk! Bedankt voor het recept!
  Nico gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter