AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Kaiserschmarrn

19 1 1

Ingrediënten

Bereidingswijze

Kaiserschmarrn recept Week de rozijnen in rum en laat ze afgedekt staan (het liefst een paar uurtjes). Eieren scheiden. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Klop de eigelen met de suiker schuimig op, voeg de gezeefde bloem en melk aan de eigelen toe en roer door elkaar. Schep het stijf geslagen eiwit erop en spatel het geheel voorzichtig door elkaar. Niet teveel roeren, anders verliest het eiwit zijn luchtigheid. Roer tot slot de rozijnen met de rum door het beslag. Verhit in een koekenpan een flink stuk boter. Schep met een pollepel een paar keer de rozijnen van de bodem, om te voorkomen dat de rozijnen allemaal op de bodem blijven liggen. Schep nu de helft van het beslag in de pan. Bak de dikke pannenkoek aan de onderkant bruin. Opletten: de onderkant wordt snel donker. Deel de pannenkoek in vier kwarten en draai de stukken om met een spatel. Voeg zonodig nog wat boter toe en bak de andere kant. Maak nu de stukken wat kleiner met de spatel en verdeel de kaiserschmarrn op borden. Serveer met poedersuiker bestrooid. Herhalen met de tweede helft van het beslag.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit kaiserschmarrn recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 5 recensies

  • Heerlijk! Ik had een keer zakjes meegenomen uit Oostenrijk en die zijn ook heerlijk en makkelijk. Helaas in Nederland niet te koop en ze gaan het ook niet verkopen. Dus van de zomer weer naar Oostenrijk( geen straf) . Maar nu ik het recept heb geprobeerd is dat ook heel heel lekker.
  • Nog steeds super lekker uit Oosterijkse vakantie met een scheutje rum groet, fijn weekend.
  • Eindelijk een heerlijk recept voor mijn favoriete Oostenrijkse gerecht. Wat een weelde dat ik het nu zelf kan maken. Dank je voor dit overheerlijke makkelijke recept.
  • Lekker he?! weet iemand of ik het in nederland ergens kan kopen? Groetjes van Maikel
  • Heerlijk! Echt geweldig! Super makkelijk te bereiden! Zelfs ik kan het! Groetjes Jolien
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /