Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kaiserschmarrn recept
Kaiserschmarrn recept

Kaiserschmarrn


Ingrediënten


19 1 1

Bereidingswijze


Week de rozijnen in rum en laat ze afgedekt staan (het liefst een paar uurtjes). Eieren scheiden. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Klop de eigelen met de suiker schuimig op, voeg de gezeefde bloem en melk aan de eigelen toe en roer door elkaar. Schep het stijf geslagen eiwit erop en spatel het geheel voorzichtig door elkaar. Niet teveel roeren, anders verliest het eiwit zijn luchtigheid. Roer tot slot de rozijnen met de rum door het beslag. Verhit in een koekenpan een flink stuk boter. Schep met een pollepel een paar keer de rozijnen van de bodem, om te voorkomen dat de rozijnen allemaal op de bodem blijven liggen. Schep nu de helft van het beslag in de pan. Bak de dikke pannenkoek aan de onderkant bruin. Opletten: de onderkant wordt snel donker. Deel de pannenkoek in vier kwarten en draai de stukken om met een spatel. Voeg zonodig nog wat boter toe en bak de andere kant. Maak nu de stukken wat kleiner met de spatel en verdeel de kaiserschmarrn op borden. Serveer met poedersuiker bestrooid. Herhalen met de tweede helft van het beslag.

Allergenen Informatie

Voor dit kaiserschmarrn recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Kaiserschmarrn heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 5 recensies

  • Heerlijk! Ik had een keer zakjes meegenomen uit Oostenrijk en die zijn ook heerlijk en makkelijk. Helaas in Nederland niet te koop en ze gaan het ook niet verkopen. Dus van de zomer weer naar Oostenri... Lees reactie
  • Nog steeds super lekker uit Oosterijkse vakantie met een scheutje rum groet, fijn weekend.
  • Eindelijk een heerlijk recept voor mijn favoriete Oostenrijkse gerecht. Wat een weelde dat ik het nu zelf kan maken. Dank je voor dit overheerlijke makkelijke recept.
  • Lekker he?! weet iemand of ik het in nederland ergens kan kopen? Groetjes van Maikel
  • Heerlijk! Echt geweldig! Super makkelijk te bereiden! Zelfs ik kan het! Groetjes Jolien
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven