Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kaiserschmarrn recept
Kaiserschmarrn recept

Kaiserschmarrn


Ingrediënten


19 1

Bereidingswijze


Week de rozijnen in rum en laat ze afgedekt staan (het liefst een paar uurtjes). Eieren scheiden. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Klop de eigelen met de suiker schuimig op, voeg de gezeefde bloem en melk aan de eigelen toe en roer door elkaar. Schep het stijf geslagen eiwit erop en spatel het geheel voorzichtig door elkaar. Niet teveel roeren, anders verliest het eiwit zijn luchtigheid. Roer tot slot de rozijnen met de rum door het beslag. Verhit in een koekenpan een flink stuk boter. Schep met een pollepel een paar keer de rozijnen van de bodem, om te voorkomen dat de rozijnen allemaal op de bodem blijven liggen. Schep nu de helft van het beslag in de pan. Bak de dikke pannenkoek aan de onderkant bruin. Opletten: de onderkant wordt snel donker. Deel de pannenkoek in vier kwarten en draai de stukken om met een spatel. Voeg zonodig nog wat boter toe en bak de andere kant. Maak nu de stukken wat kleiner met de spatel en verdeel de kaiserschmarrn op borden. Serveer met poedersuiker bestrooid. Herhalen met de tweede helft van het beslag.

Allergenen Informatie

Voor dit kaiserschmarrn recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Kaiserschmarrn heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 5 recensies

  • Heerlijk! Ik had een keer zakjes meegenomen uit Oostenrijk en die zijn ook heerlijk en makkelijk. Helaas in Nederland niet te koop en ze gaan het ook niet verkopen. Dus van de zomer weer naar Oostenri... Lees reactie
    Monica gaf dit recept op 19 maart 2014 5 uit 5 sterren
  • Nog steeds super lekker uit Oosterijkse vakantie met een scheutje rum groet, fijn weekend.
    G. Meivis gaf dit recept op 21 november 2013 5 uit 5 sterren
  • Eindelijk een heerlijk recept voor mijn favoriete Oostenrijkse gerecht. Wat een weelde dat ik het nu zelf kan maken. Dank je voor dit overheerlijke makkelijke recept.
    Louise gaf dit recept op 31 mei 2012 5 uit 5 sterren
  • Lekker he?! weet iemand of ik het in nederland ergens kan kopen? Groetjes van Maikel
    Maikel gaf dit recept op 17 maart 2012 5 uit 5 sterren
  • Heerlijk! Echt geweldig! Super makkelijk te bereiden! Zelfs ik kan het! Groetjes Jolien
    Jolien gaf dit recept op 4 februari 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Tjakka, chia!
    De populariteit van chia reikt inmiddels verder dan de natuurwinkel. We hebben namelijk ontdekt dat slechts een paar zaadjes al een enorme boost aan eiwitten, voedingsvezels en gezonde vetzuren geven. Bovendien kan het helpen bij afvallen omdat het een vol gevoel geeft. Maar deze Superman onder de superfoods kan helaas ook negatieve gezondheidseffecten teweegbrengen.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven