Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Week de rozijnen in rum en laat ze afgedekt staan (het liefst een paar uurtjes). Eieren scheiden. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Klop de eigelen met de suiker schuimig op, voeg de gezeefde bloem en melk aan de eigelen toe en roer door elkaar. Schep het stijf geslagen eiwit erop en spatel het geheel voorzichtig door elkaar. Niet teveel roeren, anders verliest het eiwit zijn luchtigheid. Roer tot slot de rozijnen met de rum door het beslag. Verhit in een koekenpan een flink stuk boter. Schep met een pollepel een paar keer de rozijnen van de bodem, om te voorkomen dat de rozijnen allemaal op de bodem blijven liggen. Schep nu de helft van het beslag in de pan. Bak de dikke pannenkoek aan de onderkant bruin. Opletten: de onderkant wordt snel donker. Deel de pannenkoek in vier kwarten en draai de stukken om met een spatel. Voeg zonodig nog wat boter toe en bak de andere kant. Maak nu de stukken wat kleiner met de spatel en verdeel de kaiserschmarrn op borden. Serveer met poedersuiker bestrooid. Herhalen met de tweede helft van het beslag.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit kaiserschmarrn recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Reacties (5)

Gemiddelde score 10 / 10 in 5 reacties
 • Heerlijk! Ik had een keer zakjes meegenomen uit Oostenrijk en die zijn ook heerlijk en makkelijk. Helaas in Nederland niet te koop en ze gaan het ook niet verkopen. Dus van de zomer weer naar Oostenrijk( geen straf) . Maar nu ik het recept heb geprobeerd is dat ook heel heel lekker.
  Monica gaf dit recept 5/5 sterren
 • Nog steeds super lekker uit Oosterijkse vakantie met een scheutje rum groet, fijn weekend.
  G. Meivis gaf dit recept 5/5 sterren
 • Eindelijk een heerlijk recept voor mijn favoriete Oostenrijkse gerecht. Wat een weelde dat ik het nu zelf kan maken. Dank je voor dit overheerlijke makkelijke recept.
  Louise gaf dit recept 5/5 sterren
 • Lekker he?! weet iemand of ik het in nederland ergens kan kopen? Groetjes van Maikel
  Maikel gaf dit recept 5/5 sterren
 • Heerlijk! Echt geweldig! Super makkelijk te bereiden! Zelfs ik kan het! Groetjes Jolien
  Jolien gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter