Kaas uienbroodjes

Kaas uienbroodjes

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden C. Maak van de bloem, gist, boter, water, zout en suiker een soepel deeg. Leg intussen bakpapier op een bakplaat, snijd de uien en rasp de kaas. Stuif flink bloem op een werkblad en rol het deeg uit tot een lap van 50x70 cm. Verdeel de uienringen erover en hierop de kaas. Maal er wat peper over. Rol op vanaf een lange kant. De rol nog verder uittrekken en rollen tot een dunne rol. Plakjes van 1 cm snijden, ze op enige afstand van elkaar op het bakblik leggen en nog 15 min laten rijzen. 12 min bakken in het midden van de oven.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit kaas uienbroodjes recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (2)

Gemiddelde score 7 / 10 in 2 reacties
  • Ik ben het op dit moment aan het maken, nouja een variantie erop. IngrediŽnten voor het deeg heb ik zoals hierboven genomen. Na kneden 20 min. laten rijzen, daarna uitgerold, toen heb ik 4 uien, 1 paprika en handje vol geraspte kaas erover gestrooid. Het geheel opgerold, en in plakken van ong. 2 cm dik gesneden. Die plat op het bakblik gelegd (ik kom op ong. 16 stuks). Toen nog eens een half uurtje laten rusten onder een theedoek. Daarna 20/25 min in de oven op 220. Ben benieuwd hoe ze smaken.
    Leentje gaf dit recept 5/5 sterren
  • Helaas klopt het recept niet helemaal. Ik mis de eerste rijstijd, er is lang niet genoeg deeg voor 50x70 lap en een lap deeg met uiringen en kaas erin oprollen en dan snijden in stukken van 1 cm! En de baktijd is veel te kort! Ik vraag me af of dit recept uitgeprobeerd is. Brood is het bijna niet te noemen, eerder een soort opgerolde pizza.
    Marleen gaf dit recept 2/5 sterren

Laat uw reactie achter