Vlierbloesemlimonade

Vlierbloesemlimonade

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Doe de trossen vlierbloesem in een goed schoongemaakte emmer. Pers de citroenen en doe sap en schillen erbij. Doe de suiker erbij. Doe het citroenzuur erbij. Giet het kokend water er overheen. Goed roeren tot de suiker is opgelost. Dek de emmer af en laar 24 uur staan. Zeef het mengsel door kaasdoek. Het resultaat is een mooie siroop. doe de siroop in schone flessen. Voor de limonade de siroop ongeveer 5 maal verdunnen. De siroop is minstens 2 jaar houdbaar op een koele donkere plek doe
Bron: © mijn grootmoeder

Serveersuggesties

Je kunt er ook een paar takjes munt bij doen.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit vlierbloesemlimonade recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Reacties (2)

Gemiddelde score 9 / 10 in 2 reacties
  • Echt heerlijk! Helemaal met een ijsklontje op een warme zomerdag. Ik heb het recept gehalveerd en heb toch 5 halve liter flesjes vol.
    Anja gaf dit recept 4/5 sterren
  • Lol en lekker!
    Lisanne Schonberger gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter