AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Mojito

352 1 4

Ingrediënten

Bereidingswijze

Mojito recept Doe de rietsuiker, de in partjes gesneden Ĺ limoen, de gesnipperde mintblaadjes en 5 cl sodawater in een groot longdrinkglas en stamp met de muddler totdat de aromaís en sappen goed vrijkomen en de suiker gedeeltelijk oplost. Voeg de ijsblokjes toe, giet hierover de rum en vul aan met de rest van het sodawater. Garneer het glas met een schijfje citroen dat je half insnijdt zodat het op de rand van het glas gestoken kan worden. Steek er de muddler, het rietje en het takje mint bij.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit mojito recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.7 / 10 in 12 recensies

  • Ja deze mojito heb ik niet lang geleden bij la Bodeguita del medio in Havana gedronken met Rum 3 anos. Zo lekker!. Hemingway was er ook gek op.
  • Ben reeds jaren na vakantie in Cuba een fervente mojito drinker die we thuis dan ook de hele zomer lang drinken een puntje wil ik toch even verduidelijken, de "Anjecho Blanco" Havana is niet meer in de handel te verkrijgen in de plaats moet je nu wel de iets duurdere "Havan 3 anjos " gebruiken om de mojito te maken de smaak blijft uitmuntend doch het alcohol percentage is iets straffer dan de blanco en een echte Cubaanse mojito wordt toch maar enkel met de Havana)rum gemaakt en niet met Bacardi
  • Het kapot stampen van de munt geeft een bittere smaak. Je legt de munt in je hand en kneus het door er met je andere hand een "hakbeweging" op te maken.
  • 6 blaadjes munt. Dat mogen er 20 tot 30 zijn. Niet te gierig zijn!
  • Liever witte kristalsuiker ,dit geeft een mooiere kleur.
  • Het is een goede bereiding.
  • Best ever! Ik vergeet alleen altijd om er soda water bij te doen.
  • Probeer ook eens īmelon con vinoī. Geleerd van een chileen en het is super nice. Snij een rondje uit een galia meloen en haal de pitten eruit. Gooi witte (geen rode) wijn, die het liefst al zo zoet mogelijk is van zichzelf, in de meloen. Vervolgens kun je met een aantal scheppen suiker de smaak nog meer naar wens maken. Schrap wat meloen uit de binnenrand in het wijnsap en drink vervolgens jouw eigen cocktail variant!
  • Ik gebruik parade rum, limoen siroop, een kwart limoen stuk of 5 muntblaadjes en aanvullen met sprite en wat gekrushde ijsblokjes altijd een succes en naar mate de avond volgt word er steeds meer rum bij gedaan, kijk je vrienden uit hun plaat gaan.
  • Een glas ontbrak wel bij de ingrediŽnten waar het is wel lekker!
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /