Mojito

Mojito

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Doe de rietsuiker, de in partjes gesneden ½ limoen, de gesnipperde mintblaadjes en 5 cl sodawater in een groot longdrinkglas en stamp met de muddler totdat de aroma’s en sappen goed vrijkomen en de suiker gedeeltelijk oplost. Voeg de ijsblokjes toe, giet hierover de rum en vul aan met de rest van het sodawater. Garneer het glas met een schijfje citroen dat je half insnijdt zodat het op de rand van het glas gestoken kan worden. Steek er de muddler, het rietje en het takje mint bij.
Bron: © La Bodeguita

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit mojito recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (12)

Gemiddelde score 9.7 / 10 in 12 reacties
 • Ja deze mojito heb ik niet lang geleden bij la Bodeguita del medio in Havana gedronken met Rum 3 anos. Zo lekker!. Hemingway was er ook gek op.
  Olly gaf dit recept 5/5 sterren
 • Ben reeds jaren na vakantie in Cuba een fervente mojito drinker die we thuis dan ook de hele zomer lang drinken een puntje wil ik toch even verduidelijken, de "Anjecho Blanco" Havana is niet meer in de handel te verkrijgen in de plaats moet je nu wel de iets duurdere "Havan 3 anjos " gebruiken om de mojito te maken de smaak blijft uitmuntend doch het alcohol percentage is iets straffer dan de blanco en een echte Cubaanse mojito wordt toch maar enkel met de Havana)rum gemaakt en niet met Bacardi
  Werner DC gaf dit recept 5/5 sterren
 • Het kapot stampen van de munt geeft een bittere smaak. Je legt de munt in je hand en kneus het door er met je andere hand een "hakbeweging" op te maken.
  Kelly gaf dit recept 5/5 sterren
 • 6 blaadjes munt. Dat mogen er 20 tot 30 zijn. Niet te gierig zijn!
  Leo Gijselings gaf dit recept 5/5 sterren
 • Liever witte kristalsuiker ,dit geeft een mooiere kleur.
  Hilda gaf dit recept 4/5 sterren
 • Het is een goede bereiding.
  Matthias gaf dit recept 5/5 sterren
 • Best ever! Ik vergeet alleen altijd om er soda water bij te doen.
  Ramon gaf dit recept 5/5 sterren
 • Probeer ook eens ´melon con vino´. Geleerd van een chileen en het is super nice. Snij een rondje uit een galia meloen en haal de pitten eruit. Gooi witte (geen rode) wijn, die het liefst al zo zoet mogelijk is van zichzelf, in de meloen. Vervolgens kun je met een aantal scheppen suiker de smaak nog meer naar wens maken. Schrap wat meloen uit de binnenrand in het wijnsap en drink vervolgens jouw eigen cocktail variant!
  Luc de Ruiter gaf dit recept 5/5 sterren
 • Ik gebruik parade rum, limoen siroop, een kwart limoen stuk of 5 muntblaadjes en aanvullen met sprite en wat gekrushde ijsblokjes altijd een succes en naar mate de avond volgt word er steeds meer rum bij gedaan, kijk je vrienden uit hun plaat gaan.
  Bezoeker gaf dit recept 4/5 sterren
 • Een glas ontbrak wel bij de ingrediënten waar het is wel lekker!
  gaf dit recept 5/5 sterren
 • Meer reacties

Laat uw reactie achter