Krentenbrood

Krentenbrood

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 50 graden C. Doe de krenten/rozijnen in een bakje met lauw/warm water. Roer de bloem, gist, suiker en kaneel door elkaar in een kom. Maak in het midden van de kom een holletje. Strooi langs de rand het zout. Doe de melk en de olijfolie in het holletje. Roer tot het te droog wordt. Voeg met kleine beetjes het water toe tot het een plakkerig deeg wordt. Voeg de krenten/rozijnen toe. Doe het geheel in een ingevette cakevorm. Laat 60 minuten op 50 graden C. rijzen. Bak daarna in 45 minuten op 200 graden C. af Afgekoeld het lekkerste.
Bron: © oma

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit krentenbrood recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (14)

Gemiddelde score 9.4 / 10 in 14 reacties
  • Erg lekker krentenbrood. Heb er spijs in gedaan, het gezin vond het erg lekker!
    gaf dit recept 4/5 sterren
  • @Kimberly: Mijn oven kan ook niet op 50 graden. Ik heb hem op de kachel gezet met een vleesthermometer er in. Het brood werd ongeveer 60 graden na een uurtje, en is prima gerezen.
    Jascha gaf dit recept 5/5 sterren
  • Dank je wel voor dit recept Ik ga het proberen.
    Nell gaf dit recept 5/5 sterren
  • Hoeveel krenten/rozijnen moeten erin?
    Hermine gaf dit recept 4/5 sterren
  • Mijn oven kan ik niet instellen op 50 graden, is er wat anders dat ik kan doen om het te laten rijzen?
    Kimberly gaf dit recept 5/5 sterren
  • Hoeveel krenten gebruik je voor een krentebrood?
    Hans gaf dit recept 5/5 sterren
  • Erg lekker brood.
    Hans gaf dit recept 4/5 sterren
  • Met glutenvrije bloem is dit ook een lekkere verrassing. Op 180 graden is ook voor mij perfedt, maar die verschillen in ovens zie je wel vaker.
    Judith gaf dit recept 5/5 sterren
  • Heerlijk broodje! Met dit minimale aantal ingredienten. Ik heb er in plaats van bruine suiker, kandij suiker in gedaan. Dat geeft het brood op sommige plekjes een heerlijk zoete smaak. Ik laat hem op 200 graden bakken. Perfecte korst en inderdaad warm ook een echte aanrader. Beetje roomboter erop en klaar!
    Anja Groenendijk gaf dit recept 5/5 sterren
  • Perfect recept, Heb wel het advies overgenomen van Marcella, 45 min op 180 graden geeft ook al een zeer knapperige korst met een mooie donkerbruine kleur. Laat de rozijnen en krenten niet te nat, anders moet er ter compensatie wat extra bloem bij.
    John de Rooij gaf dit recept 4/5 sterren
  • Meer reacties

Laat uw reactie achter