AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Krentenbrood

19

Ingrediënten

Bereidingswijze

Krentenbrood recept Verwarm de oven voor op 50 graden C.
Doe de krenten/rozijnen in een bakje met lauw/warm water.
Roer de bloem, gist, suiker en kaneel door elkaar in een kom.
Maak in het midden van de kom een holletje.
Strooi langs de rand het zout.
Doe de melk en de olijfolie in het holletje.
Roer tot het te droog wordt.
Voeg met kleine beetjes het water toe tot het een plakkerig deeg wordt.
Voeg de krenten/rozijnen toe.
Doe het geheel in een ingevette cakevorm.
Laat 60 minuten op 50 graden C. rijzen.
Bak daarna in 45 minuten op 200 graden C. af
Afgekoeld het lekkerste.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit krentenbrood recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.4 / 10 in 14 recensies

  • Erg lekker krentenbrood. Heb er spijs in gedaan, het gezin vond het erg lekker!
  • @Kimberly: Mijn oven kan ook niet op 50 graden. Ik heb hem op de kachel gezet met een vleesthermometer er in. Het brood werd ongeveer 60 graden na een uurtje, en is prima gerezen.
  • Dank je wel voor dit recept Ik ga het proberen.
  • Hoeveel krenten/rozijnen moeten erin?
  • Mijn oven kan ik niet instellen op 50 graden, is er wat anders dat ik kan doen om het te laten rijzen?
  • Hoeveel krenten gebruik je voor een krentebrood?
  • Erg lekker brood.
  • Met glutenvrije bloem is dit ook een lekkere verrassing. Op 180 graden is ook voor mij perfedt, maar die verschillen in ovens zie je wel vaker.
  • Heerlijk broodje! Met dit minimale aantal ingredienten. Ik heb er in plaats van bruine suiker, kandij suiker in gedaan. Dat geeft het brood op sommige plekjes een heerlijk zoete smaak. Ik laat hem op 200 graden bakken. Perfecte korst en inderdaad warm ook een echte aanrader. Beetje roomboter erop en klaar!
  • Perfect recept, Heb wel het advies overgenomen van Marcella, 45 min op 180 graden geeft ook al een zeer knapperige korst met een mooie donkerbruine kleur. Laat de rozijnen en krenten niet te nat, anders moet er ter compensatie wat extra bloem bij.
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /