Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Krentenbrood recept
Krentenbrood recept

Krentenbrood


Ingrediënten


19

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 50 graden C.
Doe de krenten/rozijnen in een bakje met lauw/warm water.
Roer de bloem, gist, suiker en kaneel door elkaar in een kom.
Maak in het midden van de kom een holletje.
Strooi langs de rand het zout.
Doe de melk en de olijfolie in het holletje.
Roer tot het te droog wordt.
Voeg met kleine beetjes het water toe tot het een plakkerig deeg wordt.
Voeg de krenten/rozijnen toe.
Doe het geheel in een ingevette cakevorm.
Laat 60 minuten op 50 graden C. rijzen.
Bak daarna in 45 minuten op 200 graden C. af
Afgekoeld het lekkerste.

Allergenen Informatie

Voor dit krentenbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Recensies


Het recept Krentenbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.4 / 10 in 14 recensies

  • @Kimberly: Mijn oven kan ook niet op 50 graden. Ik heb hem op de kachel gezet met een vleesthermometer er in. Het brood werd ongeveer 60 graden na een uurtje, en is prima gerezen.
  • Oh heerlijk! Ik heb het recept iets aangepast trouwens. De rozijnen (330 gram) heb ik laten wellen in rum. Verder heb ik nog een ongezouten notenmix erdoor gedaan niet kapot maken die noten gewoon in... Lees reactie
  • Dank je wel voor dit recept Ik ga het proberen.
  • Hoeveel krenten/rozijnen moeten erin?
  • Mijn oven kan ik niet instellen op 50 graden, is er wat anders dat ik kan doen om het te laten rijzen?
  • Hoeveel krenten gebruik je voor een krentebrood?
  • Erg lekker brood.
  • Met glutenvrije bloem is dit ook een lekkere verrassing. Op 180 graden is ook voor mij perfedt, maar die verschillen in ovens zie je wel vaker.
  • Heerlijk broodje! Met dit minimale aantal ingredienten. Ik heb er in plaats van bruine suiker, kandij suiker in gedaan. Dat geeft het brood op sommige plekjes een heerlijk zoete smaak. Ik laat hem op ... Lees reactie
  • Erg lekker krentenbrood. Heb er spijs in gedaan, het gezin vond het erg lekker!
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Vers thuisbezorgd
    Niet naar de supermarkt of inspiratieloos voor me uitstaren bij het opstellen van een boodschappenlijstje: een maaltijdbox maakt dat allemaal overbodig. Ik heb het een tijdje geprobeerd, en waardeerde het dat ik verse producten en originele recepten thuisbezorgd kreeg, maar ben uiteindelijk toch weer overgestapt op het normale supermarktshoppen.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven