Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Krentenbrood recept
Krentenbrood recept

Krentenbrood


Ingrediënten


19

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 50 graden C.
Doe de krenten/rozijnen in een bakje met lauw/warm water.
Roer de bloem, gist, suiker en kaneel door elkaar in een kom.
Maak in het midden van de kom een holletje.
Strooi langs de rand het zout.
Doe de melk en de olijfolie in het holletje.
Roer tot het te droog wordt.
Voeg met kleine beetjes het water toe tot het een plakkerig deeg wordt.
Voeg de krenten/rozijnen toe.
Doe het geheel in een ingevette cakevorm.
Laat 60 minuten op 50 graden C. rijzen.
Bak daarna in 45 minuten op 200 graden C. af
Afgekoeld het lekkerste.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit krentenbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Krentenbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.4 / 10 in 14 recensies

  • @Kimberly: Mijn oven kan ook niet op 50 graden. Ik heb hem op de kachel gezet met een vleesthermometer er in. Het brood werd ongeveer 60 graden na een uurtje, en is prima gerezen.
    Jascha gaf dit recept op 24 maart 2014 5 uit 5 sterren
  • Oh heerlijk! Ik heb het recept iets aangepast trouwens. De rozijnen (330 gram) heb ik laten wellen in rum. Verder heb ik nog een ongezouten notenmix erdoor gedaan niet kapot maken die noten gewoon in... Lees reactie
    Marlies gaf dit recept op 27 februari 2014 5 uit 5 sterren
  • Dank je wel voor dit recept Ik ga het proberen.
    Nell gaf dit recept op 26 oktober 2013 5 uit 5 sterren
  • Hoeveel krenten/rozijnen moeten erin?
    Hermine gaf dit recept op 29 maart 2013 4 uit 5 sterren
  • Mijn oven kan ik niet instellen op 50 graden, is er wat anders dat ik kan doen om het te laten rijzen?
    Kimberly gaf dit recept op 27 januari 2013 5 uit 5 sterren
  • Hoeveel krenten gebruik je voor een krentebrood?
    Hans gaf dit recept op 24 december 2012 5 uit 5 sterren
  • Erg lekker brood.
    Hans gaf dit recept op 7 december 2012 4 uit 5 sterren
  • Met glutenvrije bloem is dit ook een lekkere verrassing. Op 180 graden is ook voor mij perfedt, maar die verschillen in ovens zie je wel vaker.
    Judith gaf dit recept op 1 september 2012 5 uit 5 sterren
  • Heerlijk broodje! Met dit minimale aantal ingredienten. Ik heb er in plaats van bruine suiker, kandij suiker in gedaan. Dat geeft het brood op sommige plekjes een heerlijk zoete smaak. Ik laat hem op ... Lees reactie
    Anja Groenendijk gaf dit recept op 24 juni 2012 5 uit 5 sterren
  • Erg lekker krentenbrood. Heb er spijs in gedaan, het gezin vond het erg lekker!
    Aknoli gaf dit recept op 8 maart 2012 4 uit 5 sterren
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Tjakka, chia!
    De populariteit van chia reikt inmiddels verder dan de natuurwinkel. We hebben namelijk ontdekt dat slechts een paar zaadjes al een enorme boost aan eiwitten, voedingsvezels en gezonde vetzuren geven. Bovendien kan het helpen bij afvallen omdat het een vol gevoel geeft. Maar deze Superman onder de superfoods kan helaas ook negatieve gezondheidseffecten teweegbrengen.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven