Kaiserschmarren

Kaiserschmarren

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Week de rozijnen in de rum en laat ze afgedekt staan.(6 uur) Eieren scheiden. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Klop de eigelen met de suiker schuimig op,voeg de gezeefde bloem en de melk aan de eigelen toe en roer door elkaar. Schep het stijf geslagen eiwit er bovenop en spatel het geheel voorzichtig door elkaar. Niet teveel roeren anders verliest het eiwit zijn luchtigheid. Roer tot slot de rozijnen met de rum door het beslag. Verhit een koekenpan met een flink stuk boter. Schep met een pollepel een paar keer de rozijnen van de bodem, om te voorkomen dat de rozijnen allemaal op de bodem blijven liggen. Schep nu de helft van het beslag in de pan. Bak de dikke pannenkoek aan de onderkant bruin. Opletten de onderkant wordt snel donker. Deel de pannenkoek in vier kwarten en draai de stukken om met een spatel. Voeg zonodig nog wat boter toe en bak de andere kant. Maak nu de stukken wat kleiner met de spatel en verdeel de kaiserschmarren op borden. Serveer met poedersuiker bestrooid. Herhalen met de tweede helft van het beslag.
Bron: © van een vriendin

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit kaiserschmarren recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Reacties (12)

Gemiddelde score 9.8 / 10 in 12 reacties
 • Lekker gerecht het smaakt super goed
  Thalia gaf dit recept 5/5 sterren
 • Heel lekker en dat eten we altijd wanneer we naar Zuid Tirol gaan en een tussenstop maken in Beieren. We deden dit reeds in mei en gaan in augustus terug; dit lekkere gerecht proeven. Ook in de berghutten in ItaliŽ maken ze dit lekkere gerecht en het is echt de moeite waard wat hoog te klimmen om het dan te kunnen verorberen.
  Jenny Haesendonclx gaf dit recept 5/5 sterren
 • Ik vindt het zoooooo lekker
  Je Oma gaf dit recept 5/5 sterren
 • WOW dit is zo lekker! Alleen als je het voor kinderen maakt - zoals ik - kan er geen rum in.
  Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
 • Is het erg als je er per ongeluk wat water bij deed?
  Jan gaf dit recept 5/5 sterren
 • Ik ga dit recept altijd gebruiken.
  Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
 • Ik vind dit zo'n goed recept!
  Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
 • Een heel leker recept.
  Roeland gaf dit recept 5/5 sterren
 • Het is best lekker als ze nog warm zijn.
  Robpje gaf dit recept 5/5 sterren
 • Prima! In het boek "Aus der K.K.Kuche" staat het ietsje anders. Het enige dat ik naar origineel oud recept zou adviseren is het gebruik van (iets meer) bruine suiker (cassonade) in het beslag en geen poedersuiker bovenop. :)
  gaf dit recept 4/5 sterren
 • Meer reacties

Laat uw reactie achter