Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kaiserschmarren recept
Kaiserschmarren recept

Kaiserschmarren


Ingrediënten


139 1

Bereidingswijze


Week de rozijnen in de rum en laat ze afgedekt staan.(6 uur) Eieren scheiden. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Klop de eigelen met de suiker schuimig op,voeg de gezeefde bloem en de melk aan de eigelen toe en roer door elkaar. Schep het stijf geslagen eiwit er bovenop en spatel het geheel voorzichtig door elkaar. Niet teveel roeren anders verliest het eiwit zijn luchtigheid. Roer tot slot de rozijnen met de rum door het beslag. Verhit een koekenpan met een flink stuk boter. Schep met een pollepel een paar keer de rozijnen van de bodem, om te voorkomen dat de rozijnen allemaal op de bodem blijven liggen. Schep nu de helft van het beslag in de pan. Bak de dikke pannenkoek aan de onderkant bruin. Opletten de onderkant wordt snel donker. Deel de pannenkoek in vier kwarten en draai de stukken om met een spatel. Voeg zonodig nog wat boter toe en bak de andere kant. Maak nu de stukken wat kleiner met de spatel en verdeel de kaiserschmarren op borden. Serveer met poedersuiker bestrooid. Herhalen met de tweede helft van het beslag.

Allergenen Informatie

Voor dit kaiserschmarren recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Kaiserschmarren heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.8 / 10 in 12 recensies

  • Lekker gerecht het smaakt super goed
    Thalia gaf dit recept op 23 november 2014 5 uit 5 sterren
  • Heel lekker en dat eten we altijd wanneer we naar Zuid Tirol gaan en een tussenstop maken in Beieren. We deden dit reeds in mei en gaan in augustus terug; dit lekkere gerecht proeven. Ook in de ber... Lees reactie
    Jenny Haesendonclx gaf dit recept op 17 juni 2014 5 uit 5 sterren
  • Ik vindt het zoooooo lekker
    Je Oma gaf dit recept op 27 februari 2014 5 uit 5 sterren
  • WOW dit is zo lekker! Alleen als je het voor kinderen maakt - zoals ik - kan er geen rum in.
    Bezoeker gaf dit recept op 19 oktober 2013 5 uit 5 sterren
  • Is het erg als je er per ongeluk wat water bij deed?
    Jan gaf dit recept op 21 maart 2013 5 uit 5 sterren
  • Ik ga dit recept altijd gebruiken.
    Bezoeker gaf dit recept op 10 maart 2013 5 uit 5 sterren
  • Ik vind dit zo'n goed recept!
    Bezoeker gaf dit recept op 31 januari 2013 5 uit 5 sterren
  • Een heel leker recept.
    Roeland gaf dit recept op 29 november 2012 5 uit 5 sterren
  • Het is best lekker als ze nog warm zijn.
    Robpje gaf dit recept op 24 november 2012 5 uit 5 sterren
  • Prima! In het boek "Aus der K.K.Kuche" staat het ietsje anders. Het enige dat ik naar origineel oud recept zou adviseren is het gebruik van (iets meer) bruine suiker (cassonade) in het beslag en geen... Lees reactie
    Danielmclion gaf dit recept op 7 april 2012 4 uit 5 sterren
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Tjakka, chia!
    De populariteit van chia reikt inmiddels verder dan de natuurwinkel. We hebben namelijk ontdekt dat slechts een paar zaadjes al een enorme boost aan eiwitten, voedingsvezels en gezonde vetzuren geven. Bovendien kan het helpen bij afvallen omdat het een vol gevoel geeft. Maar deze Superman onder de superfoods kan helaas ook negatieve gezondheidseffecten teweegbrengen.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven