MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Kaiserschmarren

Kaiserschmarren recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Week de rozijnen in de rum en laat ze afgedekt staan.(6 uur) Eieren scheiden. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Klop de eigelen met de suiker schuimig op,voeg de gezeefde bloem en de melk aan de eigelen toe en roer door elkaar. Schep het stijf geslagen eiwit er bovenop en spatel het geheel voorzichtig door elkaar. Niet teveel roeren anders verliest het eiwit zijn luchtigheid. Roer tot slot de rozijnen met de rum door het beslag. Verhit een koekenpan met een flink stuk boter. Schep met een pollepel een paar keer de rozijnen van de bodem, om te voorkomen dat de rozijnen allemaal op de bodem blijven liggen. Schep nu de helft van het beslag in de pan. Bak de dikke pannenkoek aan de onderkant bruin. Opletten de onderkant wordt snel donker. Deel de pannenkoek in vier kwarten en draai de stukken om met een spatel. Voeg zonodig nog wat boter toe en bak de andere kant. Maak nu de stukken wat kleiner met de spatel en verdeel de kaiserschmarren op borden. Serveer met poedersuiker bestrooid. Herhalen met de tweede helft van het beslag.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit kaiserschmarren recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

  • Lekker gerecht het smaakt super goed
  • Heel lekker en dat eten we altijd wanneer we naar Zuid Tirol gaan en een tussenstop maken in Beieren. We deden dit reeds in mei en gaan in augustus terug; dit lekkere gerecht proeven. Ook in de berghutten in ItaliŽ maken ze dit lekkere gerecht en het is echt de moeite waard wat hoog te klimmen om het dan te kunnen verorberen.
  • Ik vindt het zoooooo lekker
  • WOW dit is zo lekker! Alleen als je het voor kinderen maakt - zoals ik - kan er geen rum in.
  • Is het erg als je er per ongeluk wat water bij deed?
  • Ik ga dit recept altijd gebruiken.
  • Ik vind dit zo'n goed recept!
  • Een heel leker recept.
  • Het is best lekker als ze nog warm zijn.
  • Prima! In het boek "Aus der K.K.Kuche" staat het ietsje anders. Het enige dat ik naar origineel oud recept zou adviseren is het gebruik van (iets meer) bruine suiker (cassonade) in het beslag en geen poedersuiker bovenop. :)

Timers

    Nieuwe Recepten

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /