MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Zuurdesembrood

Zuurdesembrood recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Leeg het potje zuurdesem in de broodbakmachine en voeg daar 300 centiliter water aan toe. Weeg 550 gram tarwemeel af (eventueel in een wat andere verhouding met tarwebloem als het brood wat lichter moet worden) en doe dat in de broodbakmachine. Voeg daar nog aan toe 1 eetlepel zout, 1 eetlepel gebroken lijnzaad, 1 eetlepel chiazaad, 1 eetlepel olijfolie en een eetlepel haverzemelen. Laat de machine minimaal 15 minuten kneden totdat het zuurdesem volledig is opgenomen en het mengsel egaal is geworden. Haal van dit mengsel 135 gram af en bewaar dat in een afgesloten potje in de ijskast. Dit zuurdesem is dan beschikbaar als starter voor het volgende brood.
Naar keuze kunnen er nog extra ingrediŽnten worden toegevoegd als krenten, rozijnen, stukjes noot, sukade, sesamzaad, pijnboompitten, e.d.
Het mengsel moet nu met rust worden gelaten en dient minimaal een uurtje of 7 te kunnen rijzen, maar dat mag ook langer. Het brood dient gedurende minimaal een uur te worden afgebakken. Door het instellen van de klok kun je de eindtijd instellen op bijvoorbeeld 7 uur in de ochtend. Standaard kun je meestal programma 12 gebruiken.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit zuurdesembrood recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Inloggen

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Timers

    Nieuwe Recepten

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /