Brood (zonder broodbakmachine)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Keukenmachine
  • Oven
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Doe het , suiker en de in een keukenmachine van ca. 800 watt.
  2. Het kan je wat heter houden als het uit de koelkast komt.
  3. Voeg het warme toe.
  4. Voeg nu de in vlokjes toe.
  5. De machine wel op een lage stand laten draaien.
  6. Nu lepel voor lepel het toevoegen terwijl de machine nog steeds draait.
  7. Vervolgens de broodverbeteraar toevoegen.
  8. En als allerlaatste het .
  9. Het deeg ca. 5 min.
  10. laten kneden.
  11. Intussen een broodvorm invetten met .
  12. Oven aanzetten op 50 graden Celcius Doe het deeg in de vorm en plaats deze in het midden van de oven.
  13. Laat het rijzen tot het deeg ca. 4 cm boven de vorm uitkomt.
  14. Ca. 1 uur is meestal voldoende voor het rijzen.
  15. Heb je geen glas in je ovendeur wees dan wel voorzichtig met het open en dicht doen van de deur.
  16. Zet de ovenstand op 200 graden C.
  17. en bak het brood in 40 minuten gaar.
  18. Dek het brood na 20 minuten af met alluminiumfolie (zoniet dan wordt de korst wel heel erg bruin) Het brood heeft dan ook niet meer de neiging neer te slaan.
  19. Haal het brood uit de oven en dep er met een kwastje of een dotje keukenpapier wat op voor een mooie glimmende korst.
  20. Lukt altijd, Ik bak al 15 jaren zelf brood.
  21. Tip 1:
  22. Voor diegene die geen keukenmachine bezitten, met een mixer van 500 watt en kneedhaken in de vorm van een kurkentrekker gaat het ook heel goed.
  23. Zo heb ik het zelf jarenlang gedaan. (ook leuk voor campeerders) Tip 2:
  24. Als je het er te vroeg bij doet, dit is meestal hetgeen waardoor het brood niet wil rijzen.
  25. Tip 3:
  26. Het deeg moet soepel en fluwelig aanvoelen.
  27. Als het te stijf aanvoelt voeg er dan aantoe.
  28. Als het te plakkerig is dan wat witte bloem toevoegen.
  29. Wanneer het broodbakken op mijn manier meerdere keren slaagt, kan je volop experimenteren.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in meel en meel
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Brood (zonder broodbakmachine) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Lekker en het lukte perfekt, voor mij de eerste keer dat ik zelf brood bak.
fielos 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
683 kcal
34%2732 kcal
Vetten
6 g.
8%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
133 g.
51%532 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Brood (zonder broodbakmachine)