Brood bakken

Brood bakken

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Gist in lauw water oplossen. Bloem met zout mengen. Opgeloste gist in kuiltje doen en voorzichtig omroeren met bloem. Goed kneden tot het niet meer kleeft. Zeker 10 minuten kneden en indien nodig een beetje bloem erbij voegen tot het deeg goed droog is en niet meer kleeft. +- 1 uur laten rijzen op kamertemperatuur met een keukenhanddoek erover. Nog eens goed samendrukken en in vorm leggen. Nogmaals 1/2 uur laten rijzen met handdoek erover. 2 luchtgaten in prikken met een mes en in de oven bakken ongeveer 3/4 uur op voorverwarmde oven van 200 graden C.
Bron: © recept van een vriendin

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit brood bakken recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (6)

Gemiddelde score 9.7 / 10 in 6 reacties
 • Vetstof voeg je samen met zout en bloem toe. Mijn ervaring is overigens wel dat als je na een uur rijzen de boel samendrukt en dan weer laat rijzen, het lang zover niet naar boven komt als de eerste keer. Ik heb het brood na 1x rijzen in de oven gedaan, wat ook prima lukte.
  Henk gaf dit recept 5/5 sterren
 • Op welke plaats staat het brood in de oven?
  Irene Reichholdt gaf dit recept 5/5 sterren
 • Zoals ik kan zien aan het gewicht is het verse gist, en de vetstof doet mengt men samen met de bloem. beste is het zout te stooien aan de rand van het bloem, want als het in contact komt met de gist zal je brood niet rijzen... aangezien zout gist doodt.
  Lorenzo Schoenmakers gaf dit recept 5/5 sterren
 • Ik heb de boter er doorheen gedaan op het moment dat ik het zout door de bloem had gedaan.
  Jade gaf dit recept 4/5 sterren
 • Is dit droge of verse gist?
  Apawa gaf dit recept 5/5 sterren
 • Vraagje, waar gebruik je de vetstof dan? zie het niet terug in het recept! Wil het graag eens proberen.
  Babs gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter