Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Brood bakken recept
Brood bakken recept

Brood bakken


Ingrediënten


8

Bereidingswijze


Gist in lauw water oplossen. Bloem met zout mengen. Opgeloste gist in kuiltje doen en voorzichtig omroeren met bloem. Goed kneden tot het niet meer kleeft. Zeker 10 minuten kneden en indien nodig een beetje bloem erbij voegen tot het deeg goed droog is en niet meer kleeft. +- 1 uur laten rijzen op kamertemperatuur met een keukenhanddoek erover. Nog eens goed samendrukken en in vorm leggen. Nogmaals 1/2 uur laten rijzen met handdoek erover. 2 luchtgaten in prikken met een mes en in de oven bakken ongeveer 3/4 uur op voorverwarmde oven van 200 graden C.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit brood bakken recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Brood bakken heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.7 / 10 in 6 recensies

  • Vetstof voeg je samen met zout en bloem toe. Mijn ervaring is overigens wel dat als je na een uur rijzen de boel samendrukt en dan weer laat rijzen, het lang zover niet naar boven komt als de eerste... Lees reactie
    Henk gaf dit recept op 11 november 2012 5 uit 5 sterren
  • Op welke plaats staat het brood in de oven?
    Irene Reichholdt gaf dit recept op 3 november 2012 5 uit 5 sterren
  • Zoals ik kan zien aan het gewicht is het verse gist, en de vetstof doet mengt men samen met de bloem. beste is het zout te stooien aan de rand van het bloem, want als het in contact komt met de gist z... Lees reactie
    Lorenzo Schoenmakers gaf dit recept op 13 maart 2012 5 uit 5 sterren
  • Ik heb de boter er doorheen gedaan op het moment dat ik het zout door de bloem had gedaan.
    Jade gaf dit recept op 11 februari 2012 4 uit 5 sterren
  • Is dit droge of verse gist?
    Apawa gaf dit recept op 26 januari 2012 5 uit 5 sterren
  • Vraagje, waar gebruik je de vetstof dan? zie het niet terug in het recept! Wil het graag eens proberen.
    Babs gaf dit recept op 30 oktober 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven