Brood bakken

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. in lauw oplossen.
  2. met mengen.
  3. Opgeloste in kuiltje doen en voorzichtig omroeren met .
  4. Goed kneden tot het niet meer kleeft.
  5. Zeker 10 minuten kneden en indien nodig een beetje erbij voegen tot het deeg goed droog is en niet meer kleeft. +- 1 uur laten rijzen op kamertemperatuur met een keukenhanddoek erover.
  6. Nog eens goed samendrukken en in vorm leggen.
  7. Nogmaals 1/2 uur laten rijzen met handdoek erover. 2 luchtgaten in prikken met een mes en in de oven bakken ongeveer 3/4 uur op voorverwarmde oven van 200 graden C.
25
25
25

Variaties op Brood bakken

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Brood bakken
VariatieAantalGang
Brood bakken2Broodgerechten
Basisrecept brood bakken1Broodgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (6)

Brood bakken heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.7 / 10 in 6 recensies
RESET

Vetstof voeg je samen met zout en bloem toe. Mijn ervaring is overigens wel dat als je na een uur rijzen de boel samendrukt en dan weer laat rijzen, het lang zover niet naar boven komt als de eerste... Lees reactie
Henk 11 november 2012
Op welke plaats staat het brood in de oven?
Irene Reichholdt 3 november 2012
Zoals ik kan zien aan het gewicht is het verse gist, en de vetstof doet mengt men samen met de bloem. beste is het zout te stooien aan de rand van het bloem, want als het in contact komt met de gist z... Lees reactie
Lorenzo Schoenmakers 13 maart 2012
Ik heb de boter er doorheen gedaan op het moment dat ik het zout door de bloem had gedaan.
Jade 11 februari 2012
Is dit droge of verse gist?
Apawa 26 januari 2012
Vraagje, waar gebruik je de vetstof dan? zie het niet terug in het recept! Wil het graag eens proberen.
Babs 30 oktober 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
385 kcal
19%2310 kcal
Vetten
11 g.
15%66 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
60 g.
23%360 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Brood bakken