Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Brood bakken recept
Brood bakken recept

Brood bakken


Ingrediënten


printad
8

Bereidingswijze


Gist in lauw water oplossen. Bloem met zout mengen. Opgeloste gist in kuiltje doen en voorzichtig omroeren met bloem. Goed kneden tot het niet meer kleeft. Zeker 10 minuten kneden en indien nodig een beetje bloem erbij voegen tot het deeg goed droog is en niet meer kleeft. +- 1 uur laten rijzen op kamertemperatuur met een keukenhanddoek erover. Nog eens goed samendrukken en in vorm leggen. Nogmaals 1/2 uur laten rijzen met handdoek erover. 2 luchtgaten in prikken met een mes en in de oven bakken ongeveer 3/4 uur op voorverwarmde oven van 200 graden C.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit brood bakken recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.7 / 10 in 6 recensies

 • Vetstof voeg je samen met zout en bloem toe. Mijn ervaring is overigens wel dat als je na een uur rijzen de boel samendrukt en dan weer laat rijzen, het lang zover niet naar boven komt als de eerste keer. Ik heb het brood na 1x rijzen in de oven gedaan, wat ook prima lukte.
 • Op welke plaats staat het brood in de oven?
 • Zoals ik kan zien aan het gewicht is het verse gist, en de vetstof doet mengt men samen met de bloem. beste is het zout te stooien aan de rand van het bloem, want als het in contact komt met de gist zal je brood niet rijzen... aangezien zout gist doodt.
 • Ik heb de boter er doorheen gedaan op het moment dat ik het zout door de bloem had gedaan.
 • Is dit droge of verse gist?
 • Vraagje, waar gebruik je de vetstof dan? zie het niet terug in het recept! Wil het graag eens proberen.


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Nieuwe Recepten
  Nu op ons forum
  Column
  Lees de column van Hilde Geef mij je hart
  Op een of andere manier zijn ze vooral populair voor op pizza's: artisjokken. Dan liggen ze gezellig met wat geroosterde paprika, champignons of broccoli bovenop. Maar je kunt zo veel meer met artisjokharten. Je moet alleen even weten wat.

  Lees verder Meer columns
  Meedoen
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven