Turkse humus

Turkse humus

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op. Doe de kikkererwten in de blender, voeg het sesamzaad, de knoflook, het citroensap, de olijfolie en de komijn toe. Pureer alles. Voeg eventueel wat kookvocht toe totdat een glad mengsel ontstaat. Op smaak brengen met een snuifje zout en mespuntje cayennepeper. Roer tot slot de gehakte koriander erdoor. Kan ook met gedroogde kikkererwten gemaakt worden. Deze moeten dan eerst een nacht in de week gezet worden. Vervolgens gekookt in water met wat zout. Afgieten en weer wat kookvocht bewaren. Laten afkoelen en dan verder als boven.
(uitspraak: goe-moes)
Bron: © Eigen variatie op een beproefde klassieker

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit turkse humus recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (9)

Gemiddelde score 9.1 / 10 in 9 reacties
 • Lekker. Iets teveel citroen naar mijn smaak. Een half tot 3/4 volstaat. Ik heb een hele gedaan en vind 'm net iets te zuur. Kan een kwestie van smaak zijn, maar je kunt, net als met zout het beste toevoegen naar smaak.
  Freek gaf dit recept 5/5 sterren
 • Eindelijk een goed basisrecept gevonden. Persoonlijk vind ik wat extra pit lekker, dus 2 theelepels Harissa erdoor roeren geeft hem een nog extra arabisch smaakje en maakt hem helemaal af.
  Jerk gaf dit recept 4/5 sterren
 • Heerlijk, basis recept, ik ben zo eigenwijs om er mijn eigen draai aan te geven, heter te maken door andere ingredienten bij te voegen. Blijft heerljk, gebruik humus bijna dagelijks, dank je!
  Juliette gaf dit recept 4/5 sterren
 • Gisteren gemaakt ! Echt heel lekker, alleen een beetje uitgeschoten met de knoflook, ach mijn collega's hebben vandaag lekker pech.
  Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
 • Met avocado gecombineerd, is het nog lekkerder.
  Vuur gaf dit recept 5/5 sterren
 • Ik zag gisteravond de uitzending van Wouter Klootwijk. Een Turkse vrouw is op zoek gegaan voor hem voor een goed recept om humus te maken. Dat was als ik me goed herinner het zelfde recept. Allemaal succes gewenst.
  Carla gaf dit recept 5/5 sterren
 • Ik vind het echt super lekker! Echt super super duper! Ik kan het wel elke dag eten! Alleen een beetje heet maar dat maakt niet uit.
  Barbara gaf dit recept 5/5 sterren
 • Het is goed en makkelijk te maken.
  Jolanda gaf dit recept 5/5 sterren
 • Dag Louca, Volgens mij moet 75 cl gewijzigd worden in 75 ml of 7,5 cl. 75 cl is driekwart liter. 100 cl is 1 liter. Ik heb het recept daarop aangepast. Verder is het heel lekker.
  gaf dit recept 3/5 sterren

Laat uw reactie achter