Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Turkse humus recept
Turkse humus recept
Laatste update: 28 augustus 2016 om 16:08

Turkse humus


Ingrediënten


165

Bereidingswijze


Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op. Doe de kikkererwten in de blender, voeg het sesamzaad, de knoflook, het citroensap, de olijfolie en de komijn toe. Pureer alles. Voeg eventueel wat kookvocht toe totdat een glad mengsel ontstaat. Op smaak brengen met een snuifje zout en mespuntje cayennepeper. Roer tot slot de gehakte koriander erdoor. Kan ook met gedroogde kikkererwten gemaakt worden. Deze moeten dan eerst een nacht in de week gezet worden. Vervolgens gekookt in water met wat zout. Afgieten en weer wat kookvocht bewaren. Laten afkoelen en dan verder als boven.
(uitspraak: goe-moes)

Allergenen Informatie

Voor dit turkse humus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Turkse humus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.2 / 10 in 10 recensies

  • Heel lekker
    Bob gaf dit recept op 28 augustus 2016 5 uit 5 sterren
  • Lekker. Iets teveel citroen naar mijn smaak. Een half tot 3/4 volstaat. Ik heb een hele gedaan en vind 'm net iets te zuur. Kan een kwestie van smaak zijn, maar je kunt, net als met zout het beste toe... Lees reactie
    Freek gaf dit recept op 5 mei 2014 5 uit 5 sterren
  • Eindelijk een goed basisrecept gevonden. Persoonlijk vind ik wat extra pit lekker, dus 2 theelepels Harissa erdoor roeren geeft hem een nog extra arabisch smaakje en maakt hem helemaal af.
    Jerk gaf dit recept op 24 november 2013 4 uit 5 sterren
  • Heerlijk, basis recept, ik ben zo eigenwijs om er mijn eigen draai aan te geven, heter te maken door andere ingredienten bij te voegen. Blijft heerljk, gebruik humus bijna dagelijks, dank je!
    Juliette gaf dit recept op 12 april 2013 4 uit 5 sterren
  • Gisteren gemaakt ! Echt heel lekker, alleen een beetje uitgeschoten met de knoflook, ach mijn collega's hebben vandaag lekker pech.
    Bezoeker gaf dit recept op 21 maart 2013 5 uit 5 sterren
  • Met avocado gecombineerd, is het nog lekkerder.
    Vuur gaf dit recept op 25 februari 2013 5 uit 5 sterren
  • Ik zag gisteravond de uitzending van Wouter Klootwijk. Een Turkse vrouw is op zoek gegaan voor hem voor een goed recept om humus te maken. Dat was als ik me goed herinner het zelfde recept. Allemaal s... Lees reactie
    Carla gaf dit recept op 27 december 2012 5 uit 5 sterren
  • Ik vind het echt super lekker! Echt super super duper! Ik kan het wel elke dag eten! Alleen een beetje heet maar dat maakt niet uit.
    Barbara gaf dit recept op 24 november 2012 5 uit 5 sterren
  • Het is goed en makkelijk te maken.
    Jolanda gaf dit recept op 27 juni 2012 5 uit 5 sterren
  • Dag Louca, Volgens mij moet 75 cl gewijzigd worden in 75 ml of 7,5 cl. 75 cl is driekwart liter. 100 cl is 1 liter. Ik heb het recept daarop aangepast. Verder is het heel lekker.
    Msczijp gaf dit recept op 1 januari 2008 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Tjakka, chia!
    De populariteit van chia reikt inmiddels verder dan de natuurwinkel. We hebben namelijk ontdekt dat slechts een paar zaadjes al een enorme boost aan eiwitten, voedingsvezels en gezonde vetzuren geven. Bovendien kan het helpen bij afvallen omdat het een vol gevoel geeft. Maar deze Superman onder de superfoods kan helaas ook negatieve gezondheidseffecten teweegbrengen.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven