AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Turkse humus

161 10

Ingrediënten

Bereidingswijze

Turkse humus recept Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op. Doe de kikkererwten in de blender, voeg het sesamzaad, de knoflook, het citroensap, de olijfolie en de komijn toe. Pureer alles. Voeg eventueel wat kookvocht toe totdat een glad mengsel ontstaat. Op smaak brengen met een snuifje zout en mespuntje cayennepeper. Roer tot slot de gehakte koriander erdoor. Kan ook met gedroogde kikkererwten gemaakt worden. Deze moeten dan eerst een nacht in de week gezet worden. Vervolgens gekookt in water met wat zout. Afgieten en weer wat kookvocht bewaren. Laten afkoelen en dan verder als boven.
(uitspraak: goe-moes)

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit turkse humus recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.1 / 10 in 9 recensies

  • Lekker. Iets teveel citroen naar mijn smaak. Een half tot 3/4 volstaat. Ik heb een hele gedaan en vind 'm net iets te zuur. Kan een kwestie van smaak zijn, maar je kunt, net als met zout het beste toevoegen naar smaak.
  • Eindelijk een goed basisrecept gevonden. Persoonlijk vind ik wat extra pit lekker, dus 2 theelepels Harissa erdoor roeren geeft hem een nog extra arabisch smaakje en maakt hem helemaal af.
  • Heerlijk, basis recept, ik ben zo eigenwijs om er mijn eigen draai aan te geven, heter te maken door andere ingredienten bij te voegen. Blijft heerljk, gebruik humus bijna dagelijks, dank je!
  • Gisteren gemaakt ! Echt heel lekker, alleen een beetje uitgeschoten met de knoflook, ach mijn collega's hebben vandaag lekker pech.
  • Met avocado gecombineerd, is het nog lekkerder.
  • Ik zag gisteravond de uitzending van Wouter Klootwijk. Een Turkse vrouw is op zoek gegaan voor hem voor een goed recept om humus te maken. Dat was als ik me goed herinner het zelfde recept. Allemaal succes gewenst.
  • Ik vind het echt super lekker! Echt super super duper! Ik kan het wel elke dag eten! Alleen een beetje heet maar dat maakt niet uit.
  • Het is goed en makkelijk te maken.
  • Dag Louca, Volgens mij moet 75 cl gewijzigd worden in 75 ml of 7,5 cl. 75 cl is driekwart liter. 100 cl is 1 liter. Ik heb het recept daarop aangepast. Verder is het heel lekker.
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /