MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Turkse humus

Turkse humus recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op. Doe de kikkererwten in de blender, voeg het sesamzaad, de knoflook, het citroensap, de olijfolie en de komijn toe. Pureer alles. Voeg eventueel wat kookvocht toe totdat een glad mengsel ontstaat. Op smaak brengen met een snuifje zout en mespuntje cayennepeper. Roer tot slot de gehakte koriander erdoor. Kan ook met gedroogde kikkererwten gemaakt worden. Deze moeten dan eerst een nacht in de week gezet worden. Vervolgens gekookt in water met wat zout. Afgieten en weer wat kookvocht bewaren. Laten afkoelen en dan verder als boven.
(uitspraak: goe-moes)

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit turkse humus recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Gemiddelde score 6 / 10 in 1 reactie

  • Dag Louca, Volgens mij moet 75 cl gewijzigd worden in 75 ml of 7,5 cl. 75 cl is driekwart liter. 100 cl is 1 liter. Ik heb het recept daarop aangepast. Verder is het heel lekker.

Inloggen

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Timers

    Nieuwe Recepten

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /