AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Surinaamse huzarensalade

10

Ingrediënten

Bereidingswijze

Surinaamse huzarensalade recept Schil de aardappelen en kook ze gaar. Kook in een ander pan de eieren hard. Snijd de augurken en zilveruitjes tot kleine blokjes. Strooi wat zout en zwarte peper over de kip en bak deze gaar. Snijd dan de kip in kleine blokjes. De aardappelen tot een puree stampen en voeg dan de mayonaise toe, een paar rode bieten (ook in kleinere blokjes gesneden) en een paar eetlepels sap van de rode bieten (tot u een mooie roze puree heeft) De rest van de bieten heeft u niet meer nodig, is goed te bewaren in de koelkast. Voeg de augurken, zilveruitjes en mais (houd een beetje achter de hand voor de garnering) toe en meng het geheel goed door. Voeg indien nodig meer mayonaise en rode bietensap toe tot het lekker smeuig is. Voeg nu nog wat zwarte peper en zout toe naar smaak. Snijd de eieren in schijfjes en plaats ze mooi gerangschikt op de salade en garneer de mais er ook bij. Salade dient koud geserveerd te worden en is lekker bij de bbq of gewoon als een tussendoortje.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit surinaamse huzarensalade recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 7 recensies

  • Ik heb nog een tip , als je er Sandwichspread door doet dan krijg je de smaak van de echte roze Surinaamse huzarensalade. (van mijn vriendin geleerd).
  • Een andere tip: kook de kip uit met pigmentkorrels, halve uitje en beetje zout. Pluis het vervolgens uit voor de salade mengsel. Zo heb ik dat van m'n moeder geleerd.
  • Ik heb het geprobeerd en het was heerlijk maar van je eigen moeder vind ik altijd het lekkerst.
  • Ik ga dit zeker proberen, mijn moeder maakte vroeger altijd als er iemand jarig was. Maar je ziet het op feestjes inderdaad niet meer op tafel.
  • Ik wil u mijn complimenten bieden voor dit recept. Heb het klaar gemaakt en het doet me denken aan de feestjes van vroeger. Ik heb wel 1 eetlepel azijn bijgevoegd. Bedankt en veel succes want niemand maakt meer huzarensla met kip wat heel jammer is. Ga heel gauw nog meer recepten proberen en dan hoort u van me.
  • Ik ben zelf als hollandse opgegroeid met surinaams eten. maar dit maak ik heel vaak daarom ook van mij 5 sterren. Bietensalade, Roti, Saoto soep, Bami, Bara heerlijk. Heb het zelf van de moeder van een oud vriendin geproefd toen was ik al niet meer bij haar weg te slaan.
  • Nou ik moet zeggen dat ik het zo gemaakt heb, maar heb het van mijn moeder anders geleerd geweldig.
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /