Surinaamse huzarensalade

Surinaamse huzarensalade

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Kook in een ander pan de eieren hard. Snijd de augurken en zilveruitjes tot kleine blokjes. Strooi wat zout en zwarte peper over de kip en bak deze gaar. Snijd dan de kip in kleine blokjes. De aardappelen tot een puree stampen en voeg dan de mayonaise toe, een paar rode bieten (ook in kleinere blokjes gesneden) en een paar eetlepels sap van de rode bieten (tot u een mooie roze puree heeft) De rest van de bieten heeft u niet meer nodig, is goed te bewaren in de koelkast. Voeg de augurken, zilveruitjes en mais (houd een beetje achter de hand voor de garnering) toe en meng het geheel goed door. Voeg indien nodig meer mayonaise en rode bietensap toe tot het lekker smeuig is. Voeg nu nog wat zwarte peper en zout toe naar smaak. Snijd de eieren in schijfjes en plaats ze mooi gerangschikt op de salade en garneer de mais er ook bij. Salade dient koud geserveerd te worden en is lekker bij de bbq of gewoon als een tussendoortje.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit surinaamse huzarensalade recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (7)

Gemiddelde score 10 / 10 in 7 reacties
 • Ik heb nog een tip , als je er Sandwichspread door doet dan krijg je de smaak van de echte roze Surinaamse huzarensalade. (van mijn vriendin geleerd).
  Jane gaf dit recept 5/5 sterren
 • Een andere tip: kook de kip uit met pigmentkorrels, halve uitje en beetje zout. Pluis het vervolgens uit voor de salade mengsel. Zo heb ik dat van m'n moeder geleerd.
  Sheila gaf dit recept 5/5 sterren
 • Ik heb het geprobeerd en het was heerlijk maar van je eigen moeder vind ik altijd het lekkerst.
  Anjali gaf dit recept 5/5 sterren
 • Ik ga dit zeker proberen, mijn moeder maakte vroeger altijd als er iemand jarig was. Maar je ziet het op feestjes inderdaad niet meer op tafel.
  Sandra gaf dit recept 5/5 sterren
 • Ik wil u mijn complimenten bieden voor dit recept. Heb het klaar gemaakt en het doet me denken aan de feestjes van vroeger. Ik heb wel 1 eetlepel azijn bijgevoegd. Bedankt en veel succes want niemand maakt meer huzarensla met kip wat heel jammer is. Ga heel gauw nog meer recepten proberen en dan hoort u van me.
  Tatiana gaf dit recept 5/5 sterren
 • Ik ben zelf als hollandse opgegroeid met surinaams eten. maar dit maak ik heel vaak daarom ook van mij 5 sterren. Bietensalade, Roti, Saoto soep, Bami, Bara heerlijk. Heb het zelf van de moeder van een oud vriendin geproefd toen was ik al niet meer bij haar weg te slaan.
  Francis gaf dit recept 5/5 sterren
 • Nou ik moet zeggen dat ik het zo gemaakt heb, maar heb het van mijn moeder anders geleerd geweldig.
  Dianne Oprinsen gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter