MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Stoofperen volgens oma's recept

Stoofperen volgens oma's recept recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Schil de stoofperen, laat ze heel of verdeel in partjes. Voeg de kaneelstokjes, kruidnagelen, azijn, (port of rode wijn) en wat water toe. Breng geheel aan de kook. Laat hierna op zeer laag vuur stoven, mooiste is een peteroleumstelletje. Gieser Wilderman peren geven het beste resultaat en worden ook zonder port of rode wijn mooi rood. Voor de mensen die het wat zoeter willen, kan er eventueel nog wat suiker worden toegevoegd. Is het kookvocht aan het einde wat te dun dan kan je het eventueel wat binden. Zelf maak ik altijd een grote hoeveelheid klaar b.v. 3 kilo en vries ik in portie's in.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit stoofperen volgens oma's recept recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

  • Mijn Oma en moeder maakten het op dezelfde wijze. Heel erg bedankt het herleeft weer.
  • Gewoon in de gluhwein stoven met wat sinaasappelsap, wat aardbeien, limonadesiroop erbij en naar smaak suiker toevoegen!
  • Kaneel en kruidnagelen naar smaak? Wat is dan de minimum en maximumhoeveelheid? Per hoeveel peertjes aan gewicht? Ik heb geen idee. Graag wat specifiekere info.
  • Peertjes schillen, in stukjes snijden, suiker over strooien. de peertjes in gesloten pot enkele uurtjes laten staan. kaneel in doen om dan in eigen nat te stoven.super lekker!
  • Laat de peren een nacht opstaan op een ... ouderwets olie stel. Pas aan het eind voeg ik een glas port erbij. Dan heerlijk laten afkoelen met de deksel op de pan. Heerlijk!
  • Heerlijk! Even koken en dan een sudderplaatje eronder. En ik doe half wijn half water en laat het aan het einde indikken. Heerlijk bij vanille ijs!
  • Als ik stoofpeertjes maak, zet ik ze nooit op met water. Ik gebruik alleen 100 ml. rode wijn, 100 gram perenrood-suiker en een kneepje verse citroen op 1 kilo Gieser Wilderman, heerlijk! Probeer het eens. Groetjes, Coby Jeijsman, Rotterdam
  • Super bedankt voor het recept! In plaats van een kaneelstokje heb ik kaneelpoeder gebruikt. Is dat ook goed? groetjes Imke
  • Ik maak het bijna op dezelfde manier en weet dat het een heerlijk recept is. Dus traditioneel ... weer heerlijke ouderwets klaargestoofde peertjes!
  • Ze zijn HEERLIJK straks lekker bij Goede Tijden met slagroom en een beetje chocolade.

Timers

    Nieuwe Recepten

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /