Stoofperen volgens oma's recept

Stoofperen volgens oma's recept

print
Delen

Ingrediënten

  • gieser wilderman peertjes
  • KANEELSTOKJE: naar smaak
  • KRUIDNAGELEN: naar smaak
  • ACEITO BALSAMICO EVT ANDERE MILDE AZIJN ZOALS FRAMBOZENAZIJN: klein scheutje
  • (rode port of rode wijn)
  • evt. wat water


Bereidingswijze

Schil de stoofperen, laat ze heel of verdeel in partjes. Voeg de kaneelstokjes, kruidnagelen, azijn, (port of rode wijn) en wat water toe. Breng geheel aan de kook. Laat hierna op zeer laag vuur stoven, mooiste is een peteroleumstelletje. Gieser Wilderman peren geven het beste resultaat en worden ook zonder port of rode wijn mooi rood. Voor de mensen die het wat zoeter willen, kan er eventueel nog wat suiker worden toegevoegd. Is het kookvocht aan het einde wat te dun dan kan je het eventueel wat binden. Zelf maak ik altijd een grote hoeveelheid klaar b.v. 3 kilo en vries ik in portie's in.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit stoofperen volgens oma's recept recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Reacties (8)

  • Peertjes schillen, in stukjes snijden, suiker over strooien. de peertjes in gesloten pot enkele uurtjes laten staan. kaneel in doen om dan in eigen nat te stoven.super lekker!
    Kristine gaf dit recept 5 sterren
  • Laat de peren een nacht opstaan op een ... ouderwets olie stel. Pas aan het eind voeg ik een glas port erbij. Dan heerlijk laten afkoelen met de deksel op de pan. Heerlijk!
    Ton van Gaalen gaf dit recept 5 sterren
  • Heerlijk! Even koken en dan een sudderplaatje eronder. En ik doe half wijn half water en laat het aan het einde indikken. Heerlijk bij vanille ijs!
    Tonnie Buitink gaf dit recept 5 sterren
  • Als ik stoofpeertjes maak, zet ik ze nooit op met water. Ik gebruik alleen 100 ml. rode wijn, 100 gram perenrood-suiker en een kneepje verse citroen op 1 kilo Gieser Wilderman, heerlijk! Probeer het eens. Groetjes, Coby Jeijsman, Rotterdam
    Coby Jeijsman gaf dit recept 5 sterren
  • Super bedankt voor het recept! In plaats van een kaneelstokje heb ik kaneelpoeder gebruikt. Is dat ook goed? groetjes Imke
    Imke gaf dit recept 5 sterren
  • Ik maak het bijna op dezelfde manier en weet dat het een heerlijk recept is. Dus traditioneel ... weer heerlijke ouderwets klaargestoofde peertjes!
    Riekie gaf dit recept 5 sterren
  • Ze zijn HEERLIJK straks lekker bij Goede Tijden met slagroom en een beetje chocolade.
    Linda gaf dit recept 5 sterren
  • Ik heb met kerst dit heerlijke recept gemaakt en kreeg alleen maar lof. Bedankt Lieneke
    lief gaf dit recept 5 sterren

Laat uw reactie achter