Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Loempia recept
Loempia recept

Loempia


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


De zeer fijn gesneden knoflook en ui in 3 eetlepels olie nagenoeg gaar fruiten. Fijngesneden kip toevoegen, plus de fijngesneden ham en 1 theelepel peper. Goede mengen. Fijngesneden gember, 2 eetlepels dunne ketjap, 1 theelepel ve-tsin en 1 maggiblokje toevoegen. Goed mengen. De groenten erbij doen en half gaar stoven. Een snufje peper erbij en 1 maggiblokje en blussen met 2 eetlepels ketjap. Nog een theelepel ve-tsin erbij, taugeh en bamboo toevoegen en goed mengen. Laten afkoelen en goed uit laten lekken in een vergiet. Leg een loempiavelletje met de punt naar u toe en deponeer een hoeveelheid van ongeveer 75 gram van de loempiavulling in het midden van het velletje. Vouw de naar u toe liggende punt over het langgerekte vullinghoopje heen. U kunt de loempia's frituren in olie, maar ze ook bakken in een koekenpan met antiaanbaklaag in een klein beetje olie. Dit laatste werkt ook goed, en het voorkomt dat de loempia teveel vet opneemt. Eenmaal gebakken kunt u ze uiteraard opeten, maar ook goed invriesen en later opwarmen in een hete oven. N.B. De hoeveelheid vulling is voldoende voor ongeveer 30 kleine loempia's.

Allergenen Informatie

Voor dit loempia recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Recensies


Het recept Loempia heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

 • Ik vind de loempia's lekker.
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Lees de column van Hilde Eierkoekjes
  Wie jarig is, trakteert. Maar om niet met de zoveelste afgezaagde appel- of slagroomtaart aan te komen op het werk (hoewel het erg lekker is), heb ik me op wat andere traktatieopties georiënteerd. En na wat wikken en wegen ben ik eruit: macarons!

  Lees verder Meer columns
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven