Loempia

Loempia

print
Delen

Ingrediënten

  • 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • 1 stuks fijngesneden ui
  • 300 gram gekookte kip
  • 125 gram ham
  • 5 bolletjes gember
  • 2 stuks maggiblokjes
  • 2 theelepels ve-tsin
  • 400 gram fijngesneden soepgoenten
  • 400 gram taugeh
  • 1 klein blik gesneden bambooshoots
  • 2 eetlepels dunne ketjap
  • peper
  • diepvries loempiavelletjes uit de toko of supermarkt


Bereidingswijze

De zeer fijn gesneden knoflook en ui in 3 eetlepels olie nagenoeg gaar fruiten. Fijngesneden kip toevoegen, plus de fijngesneden ham en 1 theelepel peper. Goede mengen. Fijngesneden gember, 2 eetlepels dunne ketjap, 1 theelepel ve-tsin en 1 maggiblokje toevoegen. Goed mengen. De groenten erbij doen en half gaar stoven. Een snufje peper erbij en 1 maggiblokje en blussen met 2 eetlepels ketjap. Nog een theelepel ve-tsin erbij, taugeh en bamboo toevoegen en goed mengen. Laten afkoelen en goed uit laten lekken in een vergiet. Leg een loempiavelletje met de punt naar u toe en deponeer een hoeveelheid van ongeveer 75 gram van de loempiavulling in het midden van het velletje. Vouw de naar u toe liggende punt over het langgerekte vullinghoopje heen. U kunt de loempia's frituren in olie, maar ze ook bakken in een koekenpan met antiaanbaklaag in een klein beetje olie. Dit laatste werkt ook goed, en het voorkomt dat de loempia teveel vet opneemt. Eenmaal gebakken kunt u ze uiteraard opeten, maar ook goed invriesen en later opwarmen in een hete oven. N.B. De hoeveelheid vulling is voldoende voor ongeveer 30 kleine loempia's.
Bron: © Javaanse Kookcursus Leiden

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit loempia recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (1)

  • Ik vind de loempia's lekker.
    Yasmina gaf dit recept 5 sterren

Laat uw reactie achter