AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Kipsate

Ingrediënten

Bereidingswijze

Kipsate recept Verwijder het vet en pezen, en snijdt de kipfilet in kleine blokjes.
Doe vervolgens 2 kopjes ketjap, een flinke lepel sambal, een theelepel djahe en 3 uitgeperste teentjes knoflook in een kom.
Voeg vervolgens de kip toe, roer het door elkaar en roer als laatste 2 lepels olie er doorheen.
Laat dit afgedekt in koelkast enkele uren, eventueel de hele nacht, marineren.
Na het marineren de blokjes rijgen aan sateprikkers en vervolgens grillen.
Voor de makkelijke variant kan je de blokjes ook gewoon in een hete pan bakken.
Er hoeft geen olie in de pan/ grill omdat die al in de marinade zat.

Serveersuggesties

Satestokjes laten weken in water om versplintering en verbranding tegen te gaan, en ipv blokjes, reepjes kipfilet rijgen. Ook kun je eerst de kip rijgen en die dan in de marinade leggen, net wat jij het makkelijkst vindt. Serveren met een sate of ketjapsaus.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit kipsate recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /