Kipsate

Kipsate

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Verwijder het vet en pezen, en snijdt de kipfilet in kleine blokjes.
Doe vervolgens 2 kopjes ketjap, een flinke lepel sambal, een theelepel djahe en 3 uitgeperste teentjes knoflook in een kom.
Voeg vervolgens de kip toe, roer het door elkaar en roer als laatste 2 lepels olie er doorheen.
Laat dit afgedekt in koelkast enkele uren, eventueel de hele nacht, marineren.
Na het marineren de blokjes rijgen aan sateprikkers en vervolgens grillen.
Voor de makkelijke variant kan je de blokjes ook gewoon in een hete pan bakken.
Er hoeft geen olie in de pan/ grill omdat die al in de marinade zat.

Serveersuggesties

Satestokjes laten weken in water om versplintering en verbranding tegen te gaan, en ipv blokjes, reepjes kipfilet rijgen. Ook kun je eerst de kip rijgen en die dan in de marinade leggen, net wat jij het makkelijkst vindt. Serveren met een sate of ketjapsaus.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit kipsate recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter