MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Kerrie/heet ei

Kerrie/heet ei recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Zet de eieren op in koud water en breng ze aan de kook, (ik kook zelf altijd op een half hoog vuur, want ik houd niet van het hele snelle koken dus neem ik er graag de tijd voor) Ik kook ze dan ongeveer een minuut of 8 a tien door vanaf dat het water kookt. Daarna eieren afgieten, in de pan laten en de eieren in de pan onder flink koud stromend water laten schrikken. Daarna de eieren pellen en even aan de kant leggen. Ondertussen een andere pan op het vuur zetten met olie en deze verwarmen, ui en knoflook fijnsnijden en fruiten, madam jeanet pepertje voor een kwart raspen en ook meefruiten, blik kokosmelk toevoegen en water. Bouilonblokje toevoegen, sojasaus, ketjap, kerrie naar smaak toevoegen en de eieren in de saus op een zacht vuurtje laten intrekken ongeveer een half uurtje. Zie het recept van de kerrie/masala kip (ik doe de eieren altijd bij de kip in de pan zodat ik niet apart een saus hoef te maken en vind het lekker om verschillende bijgerechtjes bij een hoofdgerecht te maken).

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit kerrie/heet ei recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

  • Lekker makkelijk, heerlijk sausje. i.p.v. pepertjes, sambal gebruikt.

Timers

    Nieuwe Recepten

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /