Kerrie/heet ei

Kerrie/heet ei

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Zet de eieren op in koud water en breng ze aan de kook, (ik kook zelf altijd op een half hoog vuur, want ik houd niet van het hele snelle koken dus neem ik er graag de tijd voor) Ik kook ze dan ongeveer een minuut of 8 a tien door vanaf dat het water kookt. Daarna eieren afgieten, in de pan laten en de eieren in de pan onder flink koud stromend water laten schrikken. Daarna de eieren pellen en even aan de kant leggen. Ondertussen een andere pan op het vuur zetten met olie en deze verwarmen, ui en knoflook fijnsnijden en fruiten, madam jeanet pepertje voor een kwart raspen en ook meefruiten, blik kokosmelk toevoegen en water. Bouilonblokje toevoegen, sojasaus, ketjap, kerrie naar smaak toevoegen en de eieren in de saus op een zacht vuurtje laten intrekken ongeveer een half uurtje. Zie het recept van de kerrie/masala kip (ik doe de eieren altijd bij de kip in de pan zodat ik niet apart een saus hoef te maken en vind het lekker om verschillende bijgerechtjes bij een hoofdgerecht te maken).
Bron: © Ik heb dit gezien weliswaar met andere kruiden in een indonesisch restaurant waar ik heb gewerkt.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit kerrie/heet ei recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (1)

Gemiddelde score 8 / 10 in 1 reactie
  • Lekker makkelijk, heerlijk sausje. i.p.v. pepertjes, sambal gebruikt.
    Rens Buist gaf dit recept 4/5 sterren

Laat uw reactie achter