Gevulde Paprika

Gevulde Paprika

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verwarm de oven voor op ca. 180 C.

Was de paprika's en ontdoe 4 paprika's van de kapjes.
Verwijder de zaadlijsten en spoel de losse zaadjes die nog in de paprika achterblijven eruit met stromend water.
Zet de paprika's en kapjes ca. 10 tot 15 minuten in het midden van de oven.
Maak de 5e paprika schoon en snijd deze in kleine blokjes.
Bak het gehakt / kipfilet in olijfolie met de paprikablokjes, bosui, kerrie, komijn, koriander en pers de knoflook erboven.
Bak niet te lang!
Als de rijst gaar is, dan afgieten.
Doe de rijst in een kom en voeg het gehakt / filet-mengsel met de rozijnen / abrikozen toe.
Meng alles goed door elkaar.

Haal de paprika's uit de oven en vul ze met het rijst - vleesmengsel en zet de kapjes op de paprika's (evt vastzetten met een cocktailprikkertje).
Nog even 10 minuutjes in de oven en klaar zijn de gevulde paprika's.

Afgarneren met een blaadje munt

Tip:
Voor een pittiger variant voeg je bij de kruiden nog een beetje sambal toe of gebruik je een theelepeltje fijngesneden, rode Spaanse pepertje toe tijdens het bakken van het vlees.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit gevulde paprika recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (2)

  • De gevulde paprika's kon mijn moeder vroeger zo lekker maken in de Römertopf. Ik wil het nu zelf ook eens proberen in de oven.
    Jacq gaf dit recept 5 sterren
  • Lijkt me een heerlijk recept en ga dit vandaag eens proberen.
    Bezoeker gaf dit recept 5 sterren

Laat uw reactie achter