Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde Paprika recept
Gevulde Paprika recept

Gevulde Paprika


Ingrediënten


18 1

Bereidingswijze


Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verwarm de oven voor op ca. 180 C.

Was de paprika's en ontdoe 4 paprika's van de kapjes.
Verwijder de zaadlijsten en spoel de losse zaadjes die nog in de paprika achterblijven eruit met stromend water.
Zet de paprika's en kapjes ca. 10 tot 15 minuten in het midden van de oven.
Maak de 5e paprika schoon en snijd deze in kleine blokjes.
Bak het gehakt / kipfilet in olijfolie met de paprikablokjes, bosui, kerrie, komijn, koriander en pers de knoflook erboven.
Bak niet te lang!
Als de rijst gaar is, dan afgieten.
Doe de rijst in een kom en voeg het gehakt / filet-mengsel met de rozijnen / abrikozen toe.
Meng alles goed door elkaar.

Haal de paprika's uit de oven en vul ze met het rijst - vleesmengsel en zet de kapjes op de paprika's (evt vastzetten met een cocktailprikkertje).
Nog even 10 minuutjes in de oven en klaar zijn de gevulde paprika's.

Afgarneren met een blaadje munt

Tip:
Voor een pittiger variant voeg je bij de kruiden nog een beetje sambal toe of gebruik je een theelepeltje fijngesneden, rode Spaanse pepertje toe tijdens het bakken van het vlees.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gevulde paprika recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Gevulde Paprika heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies

  • Heerlijke vulling, een aanrader!
    Zonnetje gaf dit recept op 19 mei 2014 5 uit 5 sterren
  • De gevulde paprika's kon mijn moeder vroeger zo lekker maken in de Römertopf. Ik wil het nu zelf ook eens proberen in de oven.
    Jacq gaf dit recept op 16 december 2012 5 uit 5 sterren
  • Lijkt me een heerlijk recept en ga dit vandaag eens proberen.
    Bezoeker gaf dit recept op 12 oktober 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Tjakka, chia!
    De populariteit van chia reikt inmiddels verder dan de natuurwinkel. We hebben namelijk ontdekt dat slechts een paar zaadjes al een enorme boost aan eiwitten, voedingsvezels en gezonde vetzuren geven. Bovendien kan het helpen bij afvallen omdat het een vol gevoel geeft. Maar deze Superman onder de superfoods kan helaas ook negatieve gezondheidseffecten teweegbrengen.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven