AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Gevulde Paprika

18 1 1

Ingrediënten

Bereidingswijze

Gevulde Paprika recept Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verwarm de oven voor op ca. 180 C.

Was de paprika's en ontdoe 4 paprika's van de kapjes.
Verwijder de zaadlijsten en spoel de losse zaadjes die nog in de paprika achterblijven eruit met stromend water.
Zet de paprika's en kapjes ca. 10 tot 15 minuten in het midden van de oven.
Maak de 5e paprika schoon en snijd deze in kleine blokjes.
Bak het gehakt / kipfilet in olijfolie met de paprikablokjes, bosui, kerrie, komijn, koriander en pers de knoflook erboven.
Bak niet te lang!
Als de rijst gaar is, dan afgieten.
Doe de rijst in een kom en voeg het gehakt / filet-mengsel met de rozijnen / abrikozen toe.
Meng alles goed door elkaar.

Haal de paprika's uit de oven en vul ze met het rijst - vleesmengsel en zet de kapjes op de paprika's (evt vastzetten met een cocktailprikkertje).
Nog even 10 minuutjes in de oven en klaar zijn de gevulde paprika's.

Afgarneren met een blaadje munt

Tip:
Voor een pittiger variant voeg je bij de kruiden nog een beetje sambal toe of gebruik je een theelepeltje fijngesneden, rode Spaanse pepertje toe tijdens het bakken van het vlees.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit gevulde paprika recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies

  • De gevulde paprika's kon mijn moeder vroeger zo lekker maken in de Römertopf. Ik wil het nu zelf ook eens proberen in de oven.
  • Heerlijke vulling, een aanrader!
  • Lijkt me een heerlijk recept en ga dit vandaag eens proberen.
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /