Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gebakken witlof recept
Gebakken witlof recept

Gebakken witlof


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Voorbereiding: Snijd de bittere kernen kegelvormig uit de witlofstruikjes. Kook ze in weinig water met zout in ca. 8 minuten beetgaar en laat goed uitlekken. Bereiding: Halveer witlofstruikjes in de lengte. Verhit de boter in een (koeken)pan met dikke bodem. Roer er de suiker, citroensap of azijn en wat zout en peper door. Laat de struikjes witlof in ca. 5 minuten op niet te hoog vuur goudbruin kleuren en keer ze halverwege de baktijd voorzichtig om. Bedruppel ze met bakboter.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gebakken witlof recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Gebakken witlof heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Dit recept heb ik met Kerst bij de gevulde kalkoen gegeven. Viel bij alle gasten en ook mijzelf erg in de smaak en is supergemakkelijk te maken.
    Ria gaf dit recept op 16 januari 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven