AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Asperges met ham en ei en een romige saus

15 1 1

Ingrediënten

Bereidingswijze

Asperges met ham en ei en een romige saus recept Schil de asperges voorzichtig met een dun schiller net onder de kop tot beneden. De houtachtige uiteinden (± 2 cm) eraf snijden. De schillen en uiteinden 30 minuten laten koken. Geen zout toevoegen. Niet droog laten koken. Het kookvocht na afkoeling gebruiken om de asperges in te koken voor optimaal smaakbehoud. De asperges in een ruime pan met het afgekoelde kookvocht, zout en een theelepel suiker aan de kook brengen. Zet het vuur laag en laat de asperges ± 8 į 10 minuten koken (hangt af van de dikte en kwaliteit) Laat ze in de gesloten pan ± nog een minuut of 10 staan om na te garen. Haal ze voorzichtig uit het vocht en laat ze op een schone theedoek even uitlekken. Kook ondertussen de eieren hard. Pel deze en prak ze fijn. En maak de saus. De saus: Doe de slagroom in een steelpannetje met wat zout en vers gemalen peper, tomatenpuree, citroensap en de fijngeknipte peterselie. Breng het al roerend aan de kook, laat het heel kort doorkoken. Voeg de boter toe en laat deze smelten. Pel de eieren en prak ze met een vork fijn. Verdeel de asperges over de borden. Strooi er de eieren kruim en de hamrepen over, verdeel de saus erover. Een paar sprieten bieslook er bovenop voor het oog. Eet smakelijk.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit asperges met ham en ei en een romige saus recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Het sausje met de tomatenpuree was heerlijk
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /