Asperges met ham en ei en een romige saus

Asperges met ham en ei en een romige saus

print
Delen


Onze feestfavorieten voor Pasen. Bekijk ze allemaal.Onze feestfavorieten voor Pasen. Bekijk ze allemaal.

Ingrediënten



Bereidingswijze

Schil de asperges voorzichtig met een dun schiller net onder de kop tot beneden. De houtachtige uiteinden ( 2 cm) eraf snijden. De schillen en uiteinden 30 minuten laten koken. Geen zout toevoegen. Niet droog laten koken. Het kookvocht na afkoeling gebruiken om de asperges in te koken voor optimaal smaakbehoud. De asperges in een ruime pan met het afgekoelde kookvocht, zout en een theelepel suiker aan de kook brengen. Zet het vuur laag en laat de asperges 8 10 minuten koken (hangt af van de dikte en kwaliteit) Laat ze in de gesloten pan nog een minuut of 10 staan om na te garen. Haal ze voorzichtig uit het vocht en laat ze op een schone theedoek even uitlekken. Kook ondertussen de eieren hard. Pel deze en prak ze fijn. En maak de saus. De saus: Doe de slagroom in een steelpannetje met wat zout en vers gemalen peper, tomatenpuree, citroensap en de fijngeknipte peterselie. Breng het al roerend aan de kook, laat het heel kort doorkoken. Voeg de boter toe en laat deze smelten. Pel de eieren en prak ze met een vork fijn. Verdeel de asperges over de borden. Strooi er de eieren kruim en de hamrepen over, verdeel de saus erover. Een paar sprieten bieslook er bovenop voor het oog. Eet smakelijk.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit asperges met ham en ei en een romige saus recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter