Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appelstroop recept
Appelstroop recept
Laatste update: 11 oktober 2015 om 14:10

Appelstroop


Ingrediënten


55 2

Bereidingswijze


Snijd de appels in grove stukken. Doe het water in de pan en de stukken appel erin. Breng het water en de appels aan de kook met de deksel op de pan.
Laat dit 1 uur koken.
Doe de appelmassa in de passeer en hang deze boven een emmer om het vocht op te vangen.
Maak een knoop in het doek en draai het op zodat het sap eruit geperst wordt.
Wanneer alle sap is opgevangen gaat deze terug in de pan (eventueel met de suiker).
Laat het sap inkoken tot de gewenste dikte is bereikt.
Schenk de stroop over in potjes en laat deze afkoelen.
Let op: de stroop dikt nog een deel in tijdens het afkoelen.

Allergenen Informatie

Voor dit appelstroop recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Recensies


Het recept Appelstroop heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.7 / 10 in 3 recensies

  • Ik voeg bruine basterdsuiker toe, op deze manier wordt de siroop ook donker, afhankelijk van de appelsoort gebruik ik 70 gram suiker per halve liter siroop... daarna rustig laten inkoken.
  • Gekochte stroop is meestal ook beetwortelsap bij, ik vermoed dat de zwarte kleur daarvan komt.
  • Waarom is de gekochte stroop zwart en nu niet?
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Scherpe kantjes
    Het mag voor sommigen een futiliteit zijn; voor mij draagt het soort bestek en servies waarmee ik eet bij aan de kwaliteit van de maaltijd. Zo smaakt voedsel bijvoorbeeld een stuk minder lekker als er plastic bestek in het spel is, of als het van een wegwerpbord eet dat half is vervormd door de hitte van de maaltijd. Echt bestek en echt servies maken zeker het verschil.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven