Appelstroop

Appelstroop

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Snijd de appels in grove stukken. Doe het water in de pan en de stukken appel erin. Breng het water en de appels aan de kook met de deksel op de pan.
Laat dit 1 uur koken.
Doe de appelmassa in de passeer en hang deze boven een emmer om het vocht op te vangen.
Maak een knoop in het doek en draai het op zodat het sap eruit geperst wordt.
Wanneer alle sap is opgevangen gaat deze terug in de pan (eventueel met de suiker).
Laat het sap inkoken tot de gewenste dikte is bereikt.
Schenk de stroop over in potjes en laat deze afkoelen.
Let op: de stroop dikt nog een deel in tijdens het afkoelen.
Bron: © Herman de Blijker

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit appelstroop recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (2)

Gemiddelde score 10 / 10 in 2 reacties
  • Gekochte stroop is meestal ook beetwortelsap bij, ik vermoed dat de zwarte kleur daarvan komt.
    gaf dit recept 5/5 sterren
  • Waarom is de gekochte stroop zwart en nu niet?
    Henriette gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter