AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Appelstroop

55 2

Ingrediënten

Bereidingswijze

Appelstroop recept Snijd de appels in grove stukken. Doe het water in de pan en de stukken appel erin. Breng het water en de appels aan de kook met de deksel op de pan.
Laat dit 1 uur koken.
Doe de appelmassa in de passeer en hang deze boven een emmer om het vocht op te vangen.
Maak een knoop in het doek en draai het op zodat het sap eruit geperst wordt.
Wanneer alle sap is opgevangen gaat deze terug in de pan (eventueel met de suiker).
Laat het sap inkoken tot de gewenste dikte is bereikt.
Schenk de stroop over in potjes en laat deze afkoelen.
Let op: de stroop dikt nog een deel in tijdens het afkoelen.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit appelstroop recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Gekochte stroop is meestal ook beetwortelsap bij, ik vermoed dat de zwarte kleur daarvan komt.
  • Waarom is de gekochte stroop zwart en nu niet?
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /