Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appelmoes recept
Appelmoes recept
Laatste update: 12 april 2016 om 14:04

Appelmoes


Ingrediënten


77 2

Bereidingswijze


Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis, snijd de partjes nogmaals door. Doe alles in een ketel met 10 cl water en breng aan de kook. Deksel op de ketel, vuur laag zetten en in ca. 20 minuten gaar koken. Roer voortdurend om en pas op dat de appels niet aanbranden. Wanneer de appels tot moes kapot zijn gekookt het vuur doven. Nog even met de pureestamper prakken en suiker toevoegen naar smaak. Giet de appelmoes in een kom, bestrooi hem met de kaneel en dien warm op.

Allergenen Informatie

Voor dit appelmoes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Recensies


Het recept Appelmoes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.9 / 10 in 24 recensies

 • Appels schoon spoelen met water maar niet schillen klokhuis verwijderen in blokjes snijden en in de blender met weinig water dan suiker en kaneel naar smaak toevoegen daarna in de koelkast een uurtje ... Lees reactie
 • Echt verukkelijk en simpel
 • Prima recept hoor. Voor de lekkerbekken: ik heb kruidnagel, jeneverbes, peper, citroen en vanille toegevoegd. Ook heerlijk!
 • Hulde Bob!
 • Het was heerlijk! Ik heb wel andere appels gebruikt.
 • Echt een lekker recept, heeft goed gesmaakt.
 • Het was oke, niet perfect maar oke, mijn oma wou heel veel appelmoes bij haar kip.
 • LOL @ Bob! Op het laatst een beschuitje erin verkruimelen (grof) is ook errug lekker!
 • Was echt heerlijk.
 • Heel erg lekker mmm.
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Lees de column van Hilde Scherpe kantjes
  Het mag voor sommigen een futiliteit zijn; voor mij draagt het soort bestek en servies waarmee ik eet bij aan de kwaliteit van de maaltijd. Zo smaakt voedsel bijvoorbeeld een stuk minder lekker als er plastic bestek in het spel is, of als het van een wegwerpbord eet dat half is vervormd door de hitte van de maaltijd. Echt bestek en echt servies maken zeker het verschil.

  Lees verder Meer columns
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven