Zoervleisch(zo als mijn moeder het vroeger maakte

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Koekenpan
  • Pan
  • Zeef
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Doe het vlees in een kom met: 2 deciliter water, azijn, 1 theelepel zout, 1/2 theelepel peper, laurierblaadjes, kruidnagels en spaanse pepertjes (laat het vlees minimaal 24 uur afgedekt in de koelkast marineren).
  2. Pel de en snipper ze fijn.
  3. Verhit in een koekenpan 25 gram en bak de in ca. 5 min.
  4. glazig.
  5. Schep het vlees uit de marinade en dep het met keukenpapier droog.
  6. Zeef boven een maatbeker 2 deciliter marinadevocht.
  7. De rest wordt niet gebruikt.
  8. Verhit in een braadpan de rest van de en bak het vlees in ca. 10 min.
  9. bruin.
  10. Voeg ui, , , en de rest van de marinade toe.
  11. Met het deksel op de pan het vlees in ca. 3 uur zachtjes gaar sudderen (zo gaar dat het vlees uit elkaar valt).
  12. verwijderen.
  13. Als de saus nog te dun is eventueel binden met een maizena papje.
  14. Heerlijk met eigen gemaakte friet en appelmoes.(Limburgsstreekgerecht)
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in ontbijtkoek
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in ontbijtkoek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Zoervleisch(zo als mijn moeder het vroeger maakte heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Het water loopt me in de mond ... lijkt me erg lekker en ga het zeker proberen ... jullie horen van mij. Groetjes, Emy
Emy 21 november 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
153 kcal
7%612 kcal
Vetten
20 g.
29%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%44 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zoervleisch(zo als mijn moeder het vroeger maakte