Wellen
Wellen is een kooktechniek die op verschillende manieren kan worden toegepast. Je kunt bepaalde voedingsmiddelen in koud, lauwwarm of tegen de kook in water of andere vloeistoffen wellen. Het doel van wellen is dat het voedingsmiddel vocht opneemt en daarmee zacht en vol wordt.
Wellen wordt veel gedaan met gedroogd fruit. Het gedroogd fruit wordt enige tijd in water geweld, dat tegen de kook wordt aangehouden. Het fruit wordt na enige tijd zacht, waardoor het verder in het gerecht verwerkt kan worden. Controleer bij het wellen of het fruit zacht genoeg is. Laat het niet te zacht worden. Krenten, rozijnen, kikkererwten en dergelijke kun je in koud of lauwwarm water of ander vocht wellen. Sommige producten hebben langere tijd nodig. Gedroogde bonen moeten soms wel 24 uur lang wellen voordat ze geschikt zijn voor verdere bereiding.
Wellen wordt veel gedaan met gedroogd fruit. Het gedroogd fruit wordt enige tijd in water geweld, dat tegen de kook wordt aangehouden. Het fruit wordt na enige tijd zacht, waardoor het verder in het gerecht verwerkt kan worden. Controleer bij het wellen of het fruit zacht genoeg is. Laat het niet te zacht worden. Krenten, rozijnen, kikkererwten en dergelijke kun je in koud of lauwwarm water of ander vocht wellen. Sommige producten hebben langere tijd nodig. Gedroogde bonen moeten soms wel 24 uur lang wellen voordat ze geschikt zijn voor verdere bereiding.
Lees ook
- Roosteren
Roosteren kan op twee manieren. De eerste manier is de bekendste, namelijk roosteren boven open vuur met een spit of op een rooster. Hetzelfde als barbecueën dus. Deze b - Raclette
Raclette is een van de nationale gerechten van Zwitserland. Raclette is afgeleid van het Franse woord râcler, wat schaven of schrapen betekent. Daarnaast is raclette ook - Fonduen
Fonduen is het dompelen van kleine stukjes voedingsmiddelen in een warme of hete vloeistof. Het woord fondue komt uit het Frans en betekent vertaald: gesmolten. Er zijn v