Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Leg het vlees een nacht in een marinade van azijn, en en twee dikke uien.
  2. Haal het vlees uit de marinade, dep het droog en kruid het met en .
  3. Houdt de kruidnagels, en de uien even apart.
  4. De azijn kan weg.
  5. Braad het vlees van alle kanten mooi bruin en doe bij de laatste keer omdraaien de kruidnagels, en uien erbij.
  6. Laat het geheel even door braden.
  7. Haal het vlees even uit de braadketel en maak nu de jus:
  8. Doe een flinke scheut water erbij en een klein beetje azijn.
  9. Laat dit mengsel goed warm worden en voeg dan ongeveer driekwart pot Limburgse (van 450 gram) erbij.
  10. Doe nu het vlees terug in de braadketel en laat dit ongeveer 1 tot 1 1/2 uur sudderen.
  11. Laat het geheel staan tot de volgende dag.
  12. Haal nu de ui, laurier en uit de saus en bindt de jus met .
  13. Naar smaak:
  14. iets azijn of de rest stroop erbij doen.
  15. Het vlees vervolgens in schijven snijden en voor het opdienen alles opwarmen.
  16. Smakelijk eten!!
25
25
25

Variaties op Zuurvlees

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Zuurvlees
VariatieAantalGang
Zuurvlees4Stoofschotels
Limburgs zuurvlees4Vlees
Zuurvlees (Limburgs gerecht)1Vlees

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
10 kcal
0%60 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zuurvlees
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • vlees
  • Zuurvlees