Zuurkoolschotel op z`n Surinaams

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Aardappelpuree maken van de , , , , gemalen , en .
  2. Gehakt mengen met de sambal, zout, , , , en .
  3. ook mengen met dezelfde ingrediënten.
  4. Ovenschotel invetten met een beetje en als eerste een laag aardappelpuree, daarna het gehaktmengsel, dan het zuurkoolmengsel en weer een laag aardappelpuree.
  5. Wat paneermeel hierover strooien.
  6. De schotel ongeveer 1 uur in een voorverwarmde oven van 200 graden C.
  7. Ik serveer deze schotel altijd met een lekkere jus waar ik een flinke scheut doorheen heb geroerd.
  8. Eet smakelijk!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal badjak
  • sambal badjak kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap
  • suiker en ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal badjak
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal badjak
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • ketjap is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal badjak
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Zuurkoolschotel op z`n Surinaams heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Een heerlijk gerecht en makkelijk te maken. Zo smaakt zuurkool heerlijk!
Marian van Donk 15 november 2013
Heerlijk recept, makkelijk om te maken. De schaal is helemaal leeg geschraapt!
Koot 10 januari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
134 kcal
6%536 kcal
Vetten
6 g.
8%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zuurkoolschotel op z`n Surinaams