Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Garde
  • Taartvorm
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
    Klop de 115 gr en 190 gr romig in een middelgrote kom.
  2. Voeg 1 toe en mix tot een glad mengsel.
  3. Meng in een andere kom de 200 gr , en .
  4. Roer het meelmengsel door het suikermengsel tot alle ingrediënten goed zijn gemengd.
  5. Verdeel/druk het mengsel over de bodem en randen van twee taartvormen van 23 cm.
    Bak de bodems 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn.
    Meng in een grote sauspan de , extract en 15 gram .
  6. breng aan de kook op middelhoog vuur en haal dan van het vuur.
    Meng in een andere kom de 2 1/2 eetlepel , maizena en 100 gr .
  7. Voeg de losgeklopte toe aan het suikermengsel en klop dit met een garde tot een glad geheel.
  8. Klop dit mengsel langzaam met een garde door de .
  9. Doe het mengsel terug in de pan en breng al roerende aan de kook.
  10. Laat het (al roerende) 5 minuten koken.
  11. Schenk de helft van het mengsel in elke taartvorm.
  12. Bestrooi met .
  13. Zet in de koelkast om af te koelen alvorens te serveren.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bloem
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
271 kcal
13%3252 kcal
Vetten
13 g.
19%156 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
16 g.
6%192 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
24 g.
26%288 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zuid-Afrikaanse melktert (taart met melk en kaneel)
  • Home
  • Recept
  • Taart en gebak
  • Zuid-Afrikaanse melktert (taart met melk en kaneel)