Zomerpudding

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Zeef
  • Vormpjes
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Breng ruim 375 milliliter water en de al roerend aan de kook.
  2. Laat het mengsel op een laag pitje in 10-15 minuten inkoken.
  3. Maak alle vruchten schoon, was ze en laat ze uitlekken.
  4. Snijd de doormidden en ris de rode op een paar na van de takjes.
  5. Pureer 200 gram en 2 eetlepels en strijk het mengsel door een zeef.
  6. Roer het mengsel door de hete siroop en breng het kort aan de kook.
  7. Laat hierin het schoongemaakte fruit, op de achtergehouden en na, ca. 2 minuten zachtjes koken.
  8. Roer de er doorheen, haal de vruchten er met een schuimspaan uit en laat ze goed uitlekken.
  9. Laat het sap afkoelen.
  10. Snijd het brood in de lengte in ca. 8 sneden en verwijder de korsten.
  11. Steek uit 4 sneden in totaal 8 rondjes (à 6 cm doorsnede) uit.
  12. Beboter 4 bakvormpjes (à 250 milliliter) of 4 muffinvormpjes van een groot muffinblik (voor 6 stuks).
  13. Dompel de broodrondjes en de broodrepen in het sap.
  14. Beleg elke bodem met 1 rondje en elke rand met 1-2 repen brood en druk ze licht aan.
  15. Leg daarop de vruchten en druk ze licht aan.
  16. Leg de resterende broodrondjes er als deksels bovenop.
  17. Dek de vormpjes af met bakpapier en leg er als gewicht een blik op.
  18. Zet minstens 4 uur koud weg.
  19. Dompel ze eventueel even in heet water en stort ze op de borden.
  20. Versier de pudding met rode en . .
25
25
25

Variaties op Zomerpudding

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Zomerpudding
VariatieAantalGang
Zomerpudding met rode-bessensapsaus1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • casinobrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker, aardbeien, frambozen, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter om in te vetten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter om in te vetten is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
344 kcal
17%1376 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
20 g.
8%80 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
50 g.
55%200 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zomerpudding