Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Snijd de in reepjes van 1 cm.
  2. zodat elk reepje bestaat uit laagjes vlees en vet.
  3. Ribbetjes uitbenen.
  4. Vlees insmeren met en , dit 20 minuten laten intrekken.
  5. schillen, doormidden snijden en de zaadjes verwijderen, daarna in dunne plakken snijden.
  6. Het zoetzuur fijn hakken of snijden.
  7. Vlees door de wentelen en het over rollige meel er af schudden.
  8. Een paar stukken tegelijk ca. 2 minuten in de frituren tot het vlees lichtbruin is.
  9. Uit het vet nemen en op een bord laten uitlekken en afkoelen.
  10. en ui roerbakken in 3 eetlepels uit de frituurpan.
  11. Rest van de hete bewaren om nog vlees nogmaals in te frituren.
  12. en zoetzuur toevoegen en kort roerbakken, daarna azijn , suiker, kippenbouillon en toevoegen.
  13. Roeren tot het aan de kook is en al roerend tegen de kook aanhouden tot het mengsel is ingedikt.
  14. De opnieuw verhitten en het varkensvlees een tweede maal frituren tot het goudbruin en knapperig is, ca. 2 minuten dan begieten met de saus en warm serveren met witte gestoomde rijst.
25
25
25

Variaties op Zoetzuur varkensvlees

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Zoetzuur varkensvlees
VariatieAantalGang
Zoetzuur varkensvlees met ananas1Vlees
Gebakken rijst met zoetzuur varkensvlees1Rijstgerechten
Zoetzuur varkensvlees met abrikozen1Vlees

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • sojasaus is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena en maizena
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
585 kcal
29%3510 kcal
Vetten
40 g.
58%240 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
19 g.
7%114 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zoetzuur varkensvlees
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • vlees
  • Zoetzuur varkensvlees