Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Glazen potten

Bereidingswijze

  1. Snijd de , met schil, overlangs in vieren en verwijder de zaadlijsten.
  2. Snijd de komkommerstukken, schuin overdwars, in lange repen.
  3. Breng het aan de kook samen met het zout, de suiker en de andere ingredienten.
  4. Als het kookt, voeg dan de azijn toe.
  5. Proef of er nog zout, suiker en-of azijn bij moet.
  6. Doe alle ingredienten in een glazen warmte-bestendige kom en overgiet het met de hete oplossing.
  7. Schep af en toe om en laat het geheel een nacht intrekken.
  8. Doe de atjar in schone glazen potten met een inhoud van ca.
  9. een halve liter.
  10. Het schoonmaken van de potten doe je met een hete sodaoplossing.
  11. Pas op, dat de potten niet stuk springen door warmteverschillen.
  12. Breng ze daarom eerst op temperatuur door ze te plaatsen in een hoge pan met dat langzaam aan de kook wordt gebracht.
  13. Als het kookt, doe er dan een paar flinke lepels soda bij en laat even koken, samen met de deksels.
  14. Giet de potten leeg en spoel ze schoon met kokend .
  15. Laat de potten en de deksels omgekeerd uitlekken op een schone theedoek.
  16. Vul de potten tot de rand, sluit ze goed af en laat ze omgekeerd afkoelen.
  17. Na afkoeling kun je ze het beste bewaren op een koele en donkere vorstvrije plek.
  18. Ze zijn minstens een half jaar goed te houden, maar na een week zijn ze al heerlijk van smaak.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
63 kcal
3%630 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%140 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zoet-zure komkommers