Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Maak van alle ingrediënten een dik beslag.
    Laat dit een uur op een warme plek onder een vochtige doek rijzen.
    Kneed daarna het deeg goed door op een met bloem bestoven ondergrond.
    Rol kroketten van 2 cm dik en rol deze afzonderlijk uit tot lange slierten van 30 cm lang, waarvan de uiteinden iets dunner zijn.
    Rol de repen door een mengsel van en een beetje .
  2. Hou een uiteinde tussen duim en wijsvinger en draai er de deegsliert als een slakkenhuis omheen.
    Druk het staartstuk er aan de onderkant stevig tegenaan.
    Besmeer de bolussen lichtjes met boter en strooi er wat extra suiker op.
    Laat nog een kwartiertje rusten, voordat u ze in 20 min.
  3. op 250 graden afbakt.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Zeeuwse bolussen

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Zeeuwse bolussen
VariatieAantalGang
Zeeuwse bolussen1Streekgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in patentbloem
  • donkerbruine basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
202 kcal
10%2424 kcal
Vetten
4 g.
6%48 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
11%24 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
4%12 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
8%0 g.
Koolhydraten
39 g.
15%468 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%12 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zeeuwse bolussen
  • Home
  • Recept
  • Streekgerechten
  • Zeeuwse bolussen